ING Basketbol Süper Ligi Tofaş'ın yeni spor tesislerinin temeli atıldı

Tofaş'ın yeni spor tesislerinin temeli atıldı

12.02.2015 - 13:30 | Son Güncellenme:

Fabrika sahasında, sporcu sağlığı merkezinin de bulunacağı tesislerin temeline ilk harç döküldü. Tesislerin bir yılda tamamlanarak kulübün hizmetine sunulması hedefleniyor.

Tofaşın yeni spor tesislerinin temeli atıldı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Tofaş'ın Türkiye'nin ve Bursa'nın çok önemi bir markası olduğunu belirterek, "Tofaş, sadece sanayi kuruluşu olarak otomotiv üretmiyor, 40 yıldır da bunun yanında sporcu yetiştiriyor, basketbolcu yetiştiriyor" dedi.

Haberin Devamı

Yalova yolundaki fabrika sahasında, yeni spor tesislerinin temel atma töreninde konuşan Karaloğlu, Tofaş'ın önemli bir işlevi bulunduğunu söyledi.

Hem üretim hem ihracat hem de spora ve diğer alanlara katkıları dolayısıyla Tofaş'ın işlevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Tofaş, sadece sanayi kuruluşu olarak otomotiv üretmiyor, 40 yıldır da bunun yanında sporcu yetiştiriyor, basketbolcu yetiştiriyor. Tofaş, bugüne kadar çok sayıda yeteneği yetiştirerek Türk sporuna kazandırmış bir kulüp. İnşallah bu tesislerle daha çok gencimize ulaşarak, daha çok yetenekli gençleri Türk sporunun hizmetine sunacak" diye konuştu.

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen de uzun yıllar spor yaptığını, basketbol oynadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Holdingin, uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerine destek verip ülkede değer oluşturmak, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek gibi bir misyon üstlendiğini anlatan Çimen, şunları kaydetti: "Yarattığı istihdam, ihracat performansıyla ekonomik anlamda büyük bir değer ve anlam ifade eden Tofaş, Türkiye otomotiv sektörünün öncüsü olarak kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımıyla da sektörün örnek şirketidir. Bir toplumun kalkınması sadece ekonomik değerlerle olmuyor. Gelişmek, kalkınmak, kendinizi sanat, spor, bilim gibi farklı alanlarda nasıl ifade ettiğinizle de doğrudan ilintili. Sporun, özellikle basketbol gibi bir takım sporunun bireyin ve toplumun sosyal gelişimine ne derece katkı sağladığı da son derece açık. İçinde yaşadığımız toplum ve ülkemizin geleceğini düşünerek amatör ve profesyonel sporculuğu her fırsatta desteklemeli, elimizden gelen katkıyı tüm gücümüzle sağlamalıyız."

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu ise Tofaş Spor Kulübünün, basketbol dışında başka branşlarda da hizmetlerde bulunduğunu bildirdi. Türkiye Basketbol Liginde yabancı oyuncu kontenjanının artırılmasını Tofaş'ın benimsemediğini ifade eden Eroldu, 23,8 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı olduklarını aktardı.

Eroldu, maliyeti 10 milyon lira civarında olan tesislerin inşaatını bir yılda tamamlamayı hedeflediklerini, inşa edilecek sporcu sağlığı merkezinin de Bursa ve çevresindeki amatör kulüplere de hizmet vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan ile şirketin bazı yönetici ve çalışanlarının katıldığı tören, butona basılarak temele ilk harcın dökülmesiyle sona erdi.