Beşiktaş TOLGA DERS OLMALIYDI

TOLGA DERS OLMALIYDI

15.12.2013 - 20:02 | Son Güncellenme:

Milliyet spor servisinden Levent Kalkan, Kasımpaşa-Beşiktaş maçını yazdı...

TOLGA DERS OLMALIYDI

LEVENT KALKAN'IN ANALİZİ

Haberin Devamı

İlk yarıda Beşiktaş'ın temposuna ve orta alanda kurduğu üstünlüğe boyun eğen Kasımpaşa ikinci devreye etkili başlayan taraf oldu. Şota devre arası, "Hızlı oynayın, en çabuk şekilde topu rakip ceza sahasına taşıyın" demiş olacak ki lacivert-beyazlı oyuncular topu hem daha verimli kullandılar hem de rakip ceza sahası içinde çok daha fazla görünmeye başladılar. Bu kez zorlanan ve çözüm üretemeyen taraf Beşiktaş'tı.
Kasımpaşa'nın ilk golünde taç atışı 7-8 metre rakip kaleye yakın kullanıldı. Hakem Barış Şimşek ve yardımcılarının bu bariz avantaj sağlama girişimini görmezden gelmeleri kabul edilebilir değildi. İlk yarıda Almeida'nın ayağındaki topa elindeki topu fırlatan Donk'la başlayan atakta Halil golü atınca skora denge geldi.
Beşiktaş oyunun devamında kontrolü ele geçirerek ikinci golü atacak hiçbir aksiyon ortaya koyamadı. Tıpkı Fenerbahçe derbisi ve Sivas maçında olduğu gibi ikinci yarıda adeta stop eden siyah-beyazlı takım rakibini izlemeye başladı. Kasımpaşa, Scarione ile ikinci golü bulurken, kaleci Tolga Zengin iki tane müthiş kurtarış yaparak farkın açılmasına izin vermedi.
Sahaya girerek Fernandes'e saldıran taraftar zaten yeterince garip olan maçı daha da içinden çıkılmaz hale getirdi. Almeida ve Motta'nın kırmızı kartla atılması ise Kartal'a hiç hesapta olmayan çok ağır bir darbe indirdi.
Beşiktaşlı hiç kimse ne futbolcular ne Bilic, evet hiç kimse "1 numara" kadar özverili, fedakar, cesur ve akıllı değildi.
Perşembe günü 52 yaşında kaybettiği Melek annesini cuma günü toprağa veren ve Kasımpaşa karşısında sahaya çıkan Tolga Zengin'den biraz ders biraz cesaret alsalardı bu yenilgi de yaşanmazdı.
Beşiktaş için şampiyonluk artık sadece tatlı bir hayal olabilir. Kasımpaşa karşısında kaybedilenler de bütün sezon boyunca konuşulur.

Yazarlar