Trabzonspor Trabzon'da sert 'Divan'

Trabzon'da sert 'Divan'

31.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Divan Kurulu'nda konuşan Başkan Hacıosmanoğlu, önce eski bakan ve kulüp başkanı Faruk Özak'ı yerden yere vurdu,ardından da "Kupa Başbakan'da. Trabzonspor hakkını kimden olursa olsun alması lazım" diyerek eleştirilerine devam etti

Trabzonda sert Divan

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 32. Divan Genel Kurulu'nda sert mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

* Yaptığım yanlışları söyleyebilecek medeni cesarete sahip bir insanım. Geriye gitseydim yaptıklarımın yarısını yapmazdım ifadesini daha önce kullandım. Bazı yerlere müdahil olmadığım için yaptığım hatalardır. Bunlar da hatalarımın yüzde otuzunu oluşturuyor.

* Geldiğimizde hesap soracağımızı söylemiştik. Geldik ve bağımsız denetçilere incelettik ve devletin yetkili makamlarının önüne koyduk. Biz 100 lira yevmiyeyle çalışıp maç izlemeye gelenlerin parasını kullananlara vebalini soracağız. Biz kendimizi temizleyebilirsek Türkiye’ye örnek oluruz.

* Büyüklerimize değer vereceğiz, saygı duyacağız ancak emeğimizi çalanların kararları Yargıtay'da uzun süredir dururken bizim büyüklerimiz gidip orayı eşelemiyor. Ancak 'Trabzonspor’un her şeyiyim' diyen Faruk Özak Yargıtay kararlarının peşine düşmüş. Buna saygı duymuyorum. Bu kulüpteki olumsuzluklar ortaya çıktıkça sorumlularının da Faruk Özak olduğunu göreceğiz.

Haberin Devamı

* Kupa Başbakan’da. Trabzonspor hakkını kimden olursa olsun alması lazım. Güçlü bir camiayız. Şimdi bizim yaptıklarımı sıralayacağım. 6222 sayılı yasanın failleri yakalandıktan sonra yasanın değişmesi için Trabzonspor buna neden imza attığını sordunuz mu?

* Kupayı çalanların lobileri fazla. Yasa değiştikten sonra her şey aleyhimize değişti. İçeride olanlar dışarıya çıktı. Aynı lobi bu kez şikeyi biz kimle yaptık demeye başladı. Yasa tekrar yapanların cezalarını arttırıyordu çünkü. Şikeyi yapanlar bir kez yaptıkları için yırttılar.

* (Yıldırım için) 160 sene değil, 560 sene alsın. Milyonlarca insanın geleceğini, hayallerini söküp aldı bu insanlar. Bir baklava çalan senelerce yatıyor. Bizim ise sadece kupamız değil 50 milyonun üzerinde kaybımız oldu.

* Bugün Avrupa’nın en ünlü avukatıyla çalışıyoruz. Bu avukatlar Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın avukatlığını kabul etmeyenlerdir. Bize şu şartı sundular sadece. Eğer vazgeçecekseniz almayalım dediler. Kararlı olduğumuzu görünce davayı da sonuç odaklı yaptık. Davayı kazanırsalar 400 bin Euro alacaklar. Bugüne kadar da dava kaybettikleri görülmemiş.

Haberin Devamı

* Trabzonspor’da şampiyonluk dışındaki bir derece başarı değildir. Borç azaltınca kimse madalya vermiyor. Herkes şampiyonluk bekliyor.

* Aralıkta eğer şampiyonluğa oynayacak bir takım ortaya çıkaramamış olursak Trabzonspor sevdalılarına bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür edecek erdeme sahibiz. Biz sorumluluk hissediyoruz. Uyurken bile hayaller görüyorum.

Borç 180 milyon lira

Trabzonspor'un dünkü Divan Kurulu'nda dernekle, bağlı şirketlerin 30 Nisan 2014 tarihi itibarıyla borcunun 180 milyon 837 bin 129 lira olduğunu açıkladı. Bunun 163 milyon 645 bin 217 lirasının kısa vade, 17 milyon 191 bin 912 lirasının ise uzun vadeli olduğu belirtildi.

Yazarlar