Skorer Trabzon'da sistem çöktü

Trabzon'da sistem çöktü

18.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Trabzon'da sistem çöktü

Trabzonda sistem çöktü


Sümer, tarihteki 48 genç milli oyuncunun 45'inin kendi dönemine yetiştiğini, ancak Trabzonlu'nun kendi insanına karşı duyarsız olduğunu söyledi


       Kendine özgü tarzı ve "seçme" laflarıyla her zaman gündemde kalmış, yeşil sahalarda adeta "futbol felsefecisi" rolünü üstlenmiştir Özkan Sümer.
       Dili sivridir. Bildiği doğruları saklamaz. Çalıştığı kurumun aleyhine bile olsa... Onun için hiç farketmez. İğneli tespitleri, sert eleştirileri, sistemdeki çarpıklığa bakış açısı, halefi Ahmet Suat Özyazıcı'ya yönelik değerlendirmeleriyle işte karşınızda Özkan Sümer:
       "Trabzonspor'da sistem çöktü. Yapılanma adı altında öne çıkan değişim, planlı bir süreç değil, tepkisel bir değişim. Uygulamada önce yapalım, sonra anlarız anlayışı hakim. Doğrusu önce bilelim, sonra uygulayalım olmalı. Sonuçları beklenen değil, bilinen bir değişime gidilmeli. Düzen kendi değerlerini dikkate aldığı oranda başarıyı getirir. Rastlantısal oluşum sonuç vermez. Önce problem bilinmeli, başarıyı engelleyen sebepler değerlendirmeli, sonra bunların çözüm yollarının neler olduğu düşünülmeli ve bunu sağlayacak imkanların yaratılıp, yaratılamayacağı tespit edilmelidir."

Çarpıklık var

       "Fazla transfer yapmak, doğru futbolcu almak anlamını taşımaz. Nitelik önemlidir. 'Kariyeri iyi olan iyidir' yaklaşımı yanılgılar yaratır. Geçen yıl iddialı mesajlar verildi. O da tepkisel bir değişimdi. Çok ciddi sonuç ve ekonomik kayıpların yanı sıra prestij de kaybedildi. En büyük handikap kurumsal bütünlüğün oluşmamasıdır. İlişki yetersizliğinden ciddi kayıplar elde ediliyor. Çalışma yerine çatışma ön plana çıkıyor. Sistemde çarpıklık var."

Kayba uğruyorum

       "Özyazıcı ile fikir ayrılıklarımız oldu. Ama bu saygısızlık ve birbirimizi reddedici içerik taşımadı. Trabzonlu kendi insanından memnun olmayı bilseydi sorun kalmazdı. Çözüm için Trabzonspor'u koruma bilinci mutlaka yaratılmalıydı."
       "Hem kariyerimden, hem de ekonomik yönden kayba uğruyorum. Tarihteki 48 genç milli oyuncunun 45'inin benim dönemlerime tesadüf etmesi rastlantı değildir. Göreve gelmeme konusunda direncim vardı. Başladıktan ve bu kadar emek verdikten sonra yarım bırakamam. "

Eleştirenler hesap peşinde

       "2001 yılında üretimin hissedilir dönemi başlayacak. 2003 yılında yenilikler ortaya çıkacak. 2005'te ise Trabzonspor'un tartışmasız bir kaynak değerlendirilmesi doğrultusunda ihtiyacı karşılanır hale gelecek."
       "Eleştirenler hesap peşinde. Bir kısım insan kendi kişisel hesaplarını alt yapıda kullanmak, bazıları bu yolla adından söz edilir konuma gelmek, adam yerine konulduklarını hissetmek, bir kısmı da gerçekten Trabzonspor düşmanlığını bu yolla dile getirmek amacındalar."


Yazarlar