Basketbol Trabzon'da sular ısındı

Trabzon'da sular ısındı

28.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay’ın yönetimin görev süresiyle ilgili yerel mahkemenin kararını onamasının ardından tansiyon yükseldi. Yönetim, Divan Başkanlık Kurulu’nun konuyla ilgili yaptığı toplantıyı protesto etti.

Trabzonda sular ısındı

Trabzonspor’un 25-26 Mayıs 2013 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurulu’nda İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim seçimi kazanmış, kongrede ayrıca tüzüğün 68. maddesindeki, olağanüstü kongrelerde seçilen yönetimlerin görev süresinin, önceki yönetimin görev süresinin bitimine kadar olduğu yönündeki maddeye geçici bir ek madde ilave edilmişti.

Haberin Devamı

“Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir” şeklindeki geçici maddeye göre, tüzük gereği Aralık 2013’e kadar görev yapması gereken İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görev süresi 2015 Aralık ayına kadar uzatılmıştı. Bu geçici maddenin iptali için mahkemelere yapılan başvurunun kabul edilmesi ve Yargıtay tarafından da onanması camiada ipleri bir hayli gerdi.

Endişe paylaşıldı

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen bütün kurullara davet yazısı göndererek konuyla ilgili toplantı düzenledi. Trabzonspor yönetiminin ise Divan Kurulu’nun süreçte takındığı tutum nedeniyle toplantıyı protesto ettiği ve temsilci göndermediği belirtildi. Divan toplantısında, Yargıtay’ın verdiği karar ve bundan sonraki süreçte kulüp için doğuracağı sonuçların masaya yatırıldığı, toplantıda hazır bulunanların endişelerini paylaştığı öğrenildi.