Trabzonspor Trabzonspor Burak Yılmaz transferini KAP'a bildirdi

Trabzonspor Burak Yılmaz transferini KAP'a bildirdi

02.08.2017 - 10:23 | Son Güncellenme:

Milli yıldız eski takımına geri dönerken, Trabzonspor Burak Yılmaz'ın transferi konusunda görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan yıldız oyuncu, 'Bordo Mavili forma ile yeniden şampiyonluk yaşamak istiyorum', diyerek 2010-2011 sezonu için Fenerbahçe'ye göndermede bulundu...

Trabzonspor Burak Yılmaz transferini KAPa bildirdi

Çin ekibi Beijing Guoan, Trabzonspor'un transfer etmek istediği Burak Yılmaz'ın sözleşmesini feshetti.

Haberin Devamı

Bu gelişmenin ardından Trabzonspor eski futbolcusunun transferiyle ilgili KAP resmi bildirimde bulundu. Bordo mavili kulüpten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

'Profesyonel futbolcu Burak Yılmaz'ın kulübümüze transferi konusunda, Beijing Sinobo Guoan F.C. ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır.'

Bu arada Burak Yılmaz, Trabzonspor ile 3 senelik anlaşmaya vardığı belirtilirken, Yıldız futbolcunun 3,5 milyon yıllık 3.5 milyon ücret + bonuslar karşılığında anlaşma sağladığı öğrenildi. Ayrıca Trabzonspor kulübü Çin ekibi Beijing Guoan'a bu transfer için 3,5 milyon euro + 500 bin euro bonus bonservis bedeli ödeyecek...

Burak Yılmaz'dan ilk açıklama

Trabzonspor, Burak Yılmaz transferini KAP bildirdikten sonra, Burak Yılmaz'ın taraftara seslendiği videoyu yayınladı. Burak Yılmaz'ın eski takıma dönüşünün resmileşmesinin ardından ilk sözleri şöyle:

Haberin Devamı

'Sevgili Trabzonsporlular, bugün kulübümüzün 50. yılı. Trabzonsporumuz 50 yaşında. Çok mutluyum, gururluyum, çok heyecanlıyım. 50. yılımızda üzerime düşeni fazlasıyla yapacağım. Bugün itibariyle tekrardan Trabzonsporluyum. Çok mutluyum. Allah'ıma şükrediyorum. Hem ülkeme dönüyorum hem Trabzonspor formasına geri dönüyorum. Çok heycanlıyım. Sizlerle birlikte yeniden bu forma altında yeniden tekrardan bir şampiyonluk daha yaşamak istiyorum. Sizler de lütfen 50. yılımızda taraftrar olarak hem maddi hem manevi desteklerinizi esirgemeyin. Gerek forma satışında gerek kombinelerinizle yanımızda olun. Zaten bizden desteğinizi bize hissettirdiniz. Bu sene Bu sene bizim için ayrı bir sene. bu sene bizim için önemli bir sene. Lütfen bizleri bırakmayın bizler de sizleri mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Yakında görüşmek üzere."

Eski kral geri döndü

Trabzonspor, eski gol kralı Burak Yılmaz'a kavuşuyor. Bordo-mavili kulüple 18 Temmuz 2012 tarihinde sözleşmesini feshederek Galatasaray ile anlaşan milli oyuncu, Çin deneyiminin ardından tekrar Karadeniz ekibine dönüyor.

Golcü oyuncu, Trabzonspor'da oynadığı 2,5 sezonda 75 lig maçında görev yaptı, 55 gol attı. Burak Yılmaz, Trabzonspor formasıyla 2011-12 sezonunda 34 maçta attığı 33 golle Süper Lig'de gol kralı oldu. Söz konusu dönemde Avrupa'nın da en golcü 3. ismi olarak ön plana çıkan Burak Yılmaz, son 20 yılda, bir sezonu en yüksek gol sayısıyla bitiren futbolcu unvanını Trabzonspor'da yakaladı.

Trabzonspor'da 4. gol kralı

Haberin Devamı

Milli futbolcu, Necmi Perekli, Fatih Tekke ve Gürcü oyuncu Şota Arveladze'den sonra bordo-mavili takım forması altında gol krallığı mutluluğu yaşayan 4. oyuncu unvanını aldı. Karadeniz ekibinde Necmi Perekli 1976-77 sezonunda 18, Şota Arveladze 1995-96'da 25, Fatih Tekke ise 2004-05'te 31 golle krallık tacını taktı.

Kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu

Burak Yılmaz, 1974-75'ten itibaren en üst seviye ligde mücadele etmeye başlayan Trabzonspor'da, bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olarak da tarihe geçti. Golcü oyuncu, 2004-05 sezonunda 31 gol atan Fatih Tekke'yi 2011-2012'de ligin 33. haftasındaki Fenerbahçe maçında attığı golle geçmeyi başarmış ve bu unvanı elde etmişti.

2010-11 sezonundan kalan ikinci isim

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Trabzonspor'un son yıllarda en başarılı olduğu, 82 puan ve averajla ligi 2. sırada bitirdiği 2010-11 sezonundaki kadrodan yer alacak ikinci isim olacak. Kaptan Onur Recep Kıvrak'la birlikte 2010-11 sezonunda forma giyen Burak Yılmaz, bu dönemden takımda yer alan bir başka isim olarak kadroda bulunacak.

Forma numarası merak konusu

Trabzonspor'daki ilk döneminde ve kariyeri boyuncu ağırlıklı olarak 17 numarayı tercih eden Burak Yılmaz'ın, transferinin resmiyet kazanmasının ardından bu kez kaç numaralı formayı giyeceği merak konusu oldu. Karadeniz ekibinde 17 numaralı formayı, geçen sezon başında transfer edilen Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi giyiyor.

Yazarlar