Skorer Trabzonspor’da planlar bozuldu

Trabzonspor’da planlar bozuldu

14.12.2008 - 13:07 | Son Güncellenme:

.

Trabzonspor’da planlar bozuldu

BURSASPOR karşısında alınan 2-1’lik yenilgi Trabzonspor’da tüm planları bozdu. Son üç haftada 7 puan kaybeden ve liderliği kaptıran bordo mavili takımda yönetim, Yanal’dan detaylı bir rapor alacak ve transfer için düğmeye basacak.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Ligi’nde sezonun ilk yarısını zirvede bitirmek adına çıktığı Bursaspor maçında beklenmedik bir yenilgi alan Trabzonspor’da moraller bozuldu. Ligde önce Sivasspor’la, ardından da Kayserispor’la berabere kalarak 4 puan kaybeden bordo mavililer, Bursaspor maçında da kaybettiği üç puanla, son 3 haftada toplam 7 puan kaybederek liderlikten oldu. Bordo mavili takımda yönetim yaşanan puan kayıpları sonrası teknik direktör Ersun Yanal’dan detaylı bir rapor istemeye hazırlanıyor. Bu rapor sonucunda bazı futbolculara uyarı gelebileceği, bazı mevkilere ise takviye yapılacağı öğrenildi.

FORVETTE SIKINTI DEVAM EDİYOR

Trabzonspor’da geçtiğimiz sezon yaşanan puan kayıplarında önemli rol oynayan gol atamama sıkıntısı bu sezon da devam ediyor. Sezon başında Kayserispor’dan 6 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödenerek büyük umutlarla transfer edilen Gökhan Ünal’ın ve diğer forvet oyuncusu Umut Bulut’un pozisyonları çok basit harcaması, başta teknik direktör Ersun Yanal olmak üzere yönetim kurulu ve taraftarları da isyan ettirdi. Özellikle Başkan Sadri Şener’in iki forvet oyuncunun performansını hiç beğenmediği ve bu mevkiye çok kaliteli bir alternatif alabileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

HAKEMLER İSYAN ETTİRDİ

Bu arada yöneticiler, bu sezon hakem hatalarından dolayı sık sık puan kaybı yaşadıklarını ifade ettiler. Son olarak Bursaspor’un attığı 2. golde Sercan’ın ofsaytta olduğunu görmeyen yardımcı hakemin kararı tüm Trabzonspor camiası tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bugüne kadar hakemlere karşı sert ve eleştirisel bir açıklama yapmaktan kaçınan bordo mavili yöneticilerin, bu konuyu ilk yönetim kurulu toplantısında görüştükten sonra bir açıklama yapması ve tepkisini ortaya koyması bekleniyor.

Bu arada Başkan Sadri Şener, iki hafta önce yaptığı açıklamada, Türkiye’de asıl hataların orta hakemler tarafından değil, yardımcı hakemler tarafından yapıldığını belirterek, “Yardımcı hakemlerin eğitim seviyesi yükseltilmeli” demiş ve büyük destek görmüştü.

YANAL SON PASLARDAN ŞİKAYETÇİ

Yakaladıkları pozisyonları değerlendirme de sıkıntı çektiklerini söyleyen teknik direktör Ersun Yanal ise, “Ligde çok daha zor maçlar bizleri bekliyor. Bu ligde farklı sonuçlar olacaktır. Çok iyi konsantre olmak gerekiyor. İniş çıkışlar olacaktır ama mağlup olmayacağımız bir maçı kaybettiğimiz için mutsuzuz. İlk golü yedikten sonra rakibimizi sahasına kapattık. Kapalı savunmayı becerilerle açabilsek ya da uzaktan şutların isabetini artırabilsek bu oyunu döndürebilirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

TAYFUN’A CEZA YOLDA

Trabzonspor’un dün akşam Bursaspor ile oynadığı maça kolyeyle çıktığı için maçın hakemi Kamil Abitoğlu’ndan sarı kart görerek, gelecek hafta oynanacak olan Eskişehirspor maçı öncesi 4 sarı karta ulaşan ve cezalı duruma düşen Tayfun Cora’ya, bir ceza da yönetim kurulu vermeye hazırlanıyor. Kurallar gereği sahaya takıyla çıkanların cezalandırıldığının bilinmesine rağmen Tayfun’un yaptığı bu davranışın takıma zarar verdiğini düşünen yöneticilerin, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın da konuyla ilgili vereceği rapor sonrası bu konuyu karara bağlayacağı ve Tayfun’a bir para cezası kesilebileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

YEREL GAZETELER HAKEME ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Trabzon’da yayın yapan yerel gazetelerde Bursaspor maçı sonrası hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’na ateş püskürdü. İlkhaber Gazetesi, “Uzatma dakikasında ofsayttan yediğimiz golle yenildik, liderlikten olduk”, “Bu kadar basit mi?” başlığını atarken, Karadeniz Gazetesi, “Trabzon stop!” manşetiyle Bursaspor mağlubiyetini okuyucularına duyurdu. Günebakış Gazetesi, “İki bayrakla katlettiler!” başlığıyla maçın yardımcı hakemlerinin oyunun kaderini etkilediğini ima ederken, Taka Gazetesi, “Sercan’ın ofsayt golü ile liderlikten olduk” ve “Uludağ’ın altında acı fren” manşetlerini attı.

GENEL KURULDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Öte yandan Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılması planlanan kulübün Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda çoğunluk sağlanamadı. İkinci toplantı yine aynı gündemle 20 Aralık 2008 Cumartesi günü saat 10.00’da KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.