Trabzonspor Trabzonspor dikiş tutmuyor

Trabzonspor dikiş tutmuyor

08.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinin en başarısız dönemini yaşayan Karadeniz ekibinde sular bir türlü durulmadı. Şota ve Tekelioğlu’ndan sonra Mandıralı da kötü gidişi durduramazken, bordo-mavili takım ayağa kalkamadı.

Trabzonspor dikiş tutmuyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Bordo-mavili takım sezon başından bu yana rahat yüzü görmedi. Hakem hatalarından, kulüp içi sorunlara, sportif konulardan takım içi etkilere ve transferlerden, teknik adam tercihlerine kadar birçok faktör kulübü girdabın içine sürükledi.

Sezon başında Ersun Yanal’ın ani vedasıyla göreve gelen Şota Arveladze ilk olarak Onur Kıvrak ile kampta sorunlar yaşadı. Onur’u ayrılığın eşiğine getiren kavga sonrası sular durulsa da Avrupa Ligi’nde Rabotnicki gibi bir takıma elenilmesi sıkıntı çıkardı. Ancak ligde gelen Bursaspor ve Beşiktaş galibiyetleri yüzleri güldürse de 5. haftadaki Galatasaray maçında Denayer’in çok tartışılan pozisyonu için penaltı verilmedi ve mağlubiyet geldi.

Haberin Devamı

Bu haftadan sonra tepetaklak inişe geçen Karadeniz ekibi üst üste 4 yenilgiden sonra 10. hafta Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldı. Hakem Çağatay Şahan’ın maçın ardından statta alıkonulması büyük tartışma yarattı.

Bu dönemde başkan değişikliği de yaşayan Trabzonspor’da Şota, Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı gibi 3 hoca görev yaptı. Yine ekonomik sıkıntılara bağlı olarak Constant, N’Doye, Mbia ve Medjani gibi yabancılar takımdan ayrıldı. Mehmet Ekici, Erkan Zengin ve Onur Kıvrak gibi as futbolcuların hem Şota ile hem de kendi aralarında yaşadıkları sorunlar kötü gidişte öne çıkan diğer faktörler oldu.