Trabzonspor Trabzonspor eski Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak son yolculuğuna uğurlandı

Trabzonspor eski Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak son yolculuğuna uğurlandı

01.07.2016 - 16:14 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Trabzonspor eski Divan Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Ali Özbak için tören düzenlendi.

Trabzonspor eski Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak son yolculuğuna uğurlandı

Trabzonspor Divan Başkanlığı binası önünde düzenlenen törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, eski Bakan Faruk Nafız Özak, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonsporlu futbolcular Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru, bordo mavili kulübün eski başkanları, kurucuları ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Özbak'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

ASBAŞKAN AHMET ÇUBUKÇU: "O, TRABZONSPOR'UN TARİHİ HAFIZASIYDI"

Törende konuşan Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, kısa süre önce Ali Özbak ile son kitabı konusunda konuştuklarını anlattı, " Basım aşamasına geldik, inşallah gerçekleştireceğiz. O, Trabzonspor'un tarihi hafızasıydı. Onun yazdığı kitaplarla yaşamımızı sürdüreceğiz. Bugün yaşasaydı doğum gününü kutlayacaktık. 6 yıl görev yaptığı Divan Kurulu Başkanlığı önünde tören düzenlemek durumundayız. Çok üzüntülüyüz. Trabzonspor camiasının, ailesinin, sevenlerinin başı sağ olsun" dedi.

DİVAN KURULU BAŞKANI SÜRMEN: "YAZDIĞI KİTAP HEPİMİZE ÖRNEK OLACAK"

Bordo mavili kulübün Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Değerli ağabeyimiz, başkanımızı maalesef kaybettik. Üzüntümüz, acımız elbette ki çok fazla. Her ölüm bizim için ders. Bundan çıkaracağımız neticeler olmalı. Son kitabını yazmıştı ama henüz basılmamıştı. O kitap hepimize örnek olacaktır. Keşke sağ olsaydı da o kitaptakileri bizlere anlatabilseydi. Şimdi çok daha ağır bir görev yükledi bize. O bitmeyen kitabın vebalini yükledi. Bu Trabzonspor camiasının birlik beraberlik içerisinde, neler yaparsa nelerde başarılı olduğunu o kitapta hep birlikte göreceğiz. Dün gece ağırlaşınca hep birlikte hastaneye gidip bekledik. Vefat ettikten sonra da törenin burada yapılmasını kararlaştırdık. Bunun nedeni çok manevidir. Trabzonspor'un doğduğu yerdir Ziyabey. Buradan hepimiz bir mana çıkaralım. Tüm camiamızın başı sağ olsun."

ESKİ BAKAN ÖZAK: "HAFIZAMIZI KAYBETTİK"

Eski bakan Faruk Nafız Özak da, "Hepimize sabırlar diliyorum. Bugün ramazan, Cuma ve kadir gecesi. Kaç yılda bir böyle rastlar. Bir de onun doğum günü olduğunu düşünürsek Allah her kula böyle bir günde ölmeyi nasip etsin. Ali kardeşimizi hakka uğurluyoruz. Daha öncede çok sayıda kurucularımızı, futbolcularımızı ve yöneticilerimizi uğurladık. Giderek o günleri, o felsefeyi yaşayanlar azalıyor. Önemli olan yeni nesillere o felsefeyi, o düşünceyi, sorumluluğu ve duyarlılığı aktarabilmektir. Ali Özbak bunu yapmak istedi. O nedenle notlar aldı, kitaplar yazdı. Bizim hafızamızdı o, hafızamızı kaybettik. 81 ilde kaç tane Ali Özbak var? Ona teşekkür ediyoruz bize aktardıkları için. Trabzonspor'a karşı görevini yaptı. Onun başarılarıyla sevindi, sorunlarıyla üzüldü. Doğruydu, dürüsttü ve hep Trabzonspor'dan taraftı. Hepimiz acı ve üzüntü içerisindeyiz. Yeni nesiller Ali Özbaklar'ı bilmiyor, tanımıyorlarsa, başarıyı yakalamamız çok zor olacak. O bakımdan hepimize görev düşüyor. Futbol oynamak istemiş ama babası izin vermemişti. Futbol oynamadı ama futbolculardan daha fazla Trabzonspor'a hizmet etti. Ne mutlu bize ki Ali Özbak'ımız var. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ali Özbak'ın cenazesi, Soğuksu Camii'nde ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek.