Trabzonspor Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart!

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart!

16.04.2022 - 09:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor kendi evinde Fatih Karagümrük'le 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından spor yazarları maçı yorumlarken, tartışmalı pozisyonu masaya yatırdı. İşte detaylar...

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart

BAZI SEVİNÇLER ERTELENEBİLİR - CEMAL ERSEN (MİLLİYET)

Haberin Devamı

"Koca sezon bir yana, bu maçın Trabzonspor açısından çok farklı anlamı vardı. Karagümrük’ü yenerse, tatlı bir heyacanla Fenerbahçe ve Konyaspor’un yitireceği puanları beklemek, yılların özleminin sonlanması demekti. Başkanından yönetimine, teknik direktöründen futbolcusuna, kulüp çalışanından taraftarına “şampiyon olduk” diye haykırmak, onca emeğin ödülünü almak demekti. Ve herkes sabırsızlanıyordu.

Lakin futbol bu... Her maçın kendi içinde bir hikayesi ve zorluğu var. Artık kimse üç puanı çantada keklik göremiyor. Mücadele eden, fırsatları değerlendiren kazançlı çıkıyor. Dört maçlık galibiyet özlemi bu gerçeğin ta kendisi... Sanıyorum baskı konusunda bazı problemler yaşıyor Karadeniz ekibi. Bir an önce bunu çözmeli.

Haberin Devamı

Akyazı Stadı’nda her zamanki gibi süper bir atmosfer vardı ama, Trabzonspor takımı son haftalarda taraftarın coşkusuna ayak uyduramıyor. Bazı önemli oyunculardaki düşüş bunun nedenlerinden biri olabilir. Örneğin; Visca ve Bakasetas gibi çok şey beklenen silahlar tutukluk yapınca, eksik kalıyor, vites yükseltemiyor. Hücum organizasyonları aksıyor.
Abdullah Avcı dün, son haftalarda performanslarından memnun kalmadığı Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ü kulübeye çekmiş, yerli kontenjanı nedeniyle Siopis’i hamle oyuncusu olarak saklamış, daha hazır gördüğü Dorukhan ve Djaniny’yi tercih etmişti. Saygı duymak gerek. Takımı bu noktaya getiren Avcı olduğuna göre!..

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart

'CORNELIUS İSTEDİĞİ PASLARI ALAMADI'

Ev sahibi ekip dün ilk yarıda o eski enerjisini ve coşkusunu yansıtamadı. Kanatları hemen hiç kullanamadı, orta alandan çıkarken top kayıpları yaptı, çok oyuncu ile yükleniyor görünse de Cornelius istediği pasları alamadı. 45 dakika akılda kalan tek tehlikesi, Hamsik’in plasesinde Karagümrük kalecisi Viviano’nun kurtarışı idi.

Ya konuk takım? Çoğunlukla rakibini kendi alanında kabul etti. İlk yarının son anlarında ilk kez hızlı çıktı, tartışmalı bir pozisyon sonrası kazandığı serbest atışta Biglia’nın nefis golüyle soyunma odasına önde gitti.
Avcı’nın geriye düştükten sonra oyuna ilk müdahalesi Nwakaeme ile Abdülkadir’i almak oldu. Hocanın bu konularda tavizi yok. Nerede hangi dokunuşu yapacağını iyi biliyor. Nitekim bu değişikliklerin ardından daha hareketli, istekli, üretken bir Trabzonspor izlemeye başladık. Tempo yükseldi. Nwakaeme hem oynamaya, hem oynatmaya başladı. Ve baskı netice verdi, Hugo’nun golü eşitlik getirdi.
Almışsın hızını frene basmayacaksın. Trabzonspor, biraz da psikolojik galiba, skoru almak için son hamleleri yapmakta gecikti. Neler kaçtı neler? Biraz da telaş vardı tabii. O usta ayaklara yakışmadı. Yine cepten yediler.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart

'4 NET POZİSYON VERDİ'

Bu arada rakibine dört net pozisyon verdi, öyle böyle tehlikeler değildi. Hele direkten dönenler şans anlarıydı. Kazanma çabası güzel de, savunma güvenliğini bu kadar boşlamak normal değil. Bedeli tatsız olabilirdi.
Bazen sabırlı olmak ve sakin kalmak önemlidir. Son bölümlerde bir an önce öne geçme gayreti hatalara da yol açabilir. Bu yüzden bazı sevinçlerin ertelenmesi kabul görür.

Açık söyleyeyim; heyecanının tavan yaptığı anlarda maç gitti geldi. İkisi de kazanabilirdi.
Beraberliği Trabzonspor açısından kayıp olarak görmüyorum. Kalan haftalarda hanesine yazdıracağı 4 puan, mutlu sona atılacak şampiyonluk imzası olacaktır.

Haberin Devamı

Bu süreçte yapması gerekenler, işine odaklanmak, endişelerden sıyrılmak, kendi sahasında bir daha kayıp yaşamamak. Ardından koca sezonun keyfini çıkarmak olmalıdır. 

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart

YUSUF'A KIRMIZI KART ÇIKABİLİRDİ - DENİZ ÇOBAN (FANATİK)

Bu maçın Video Yardımcı Hakemi açıklandığında şaşırdığımı ifade etmeliyim. Erkan Engin Trabzonspor’un son 5 maçında 4. kez VA R olarak atandı. Dünyanın hiçbir yerinde bir hakemin, bir takımın maçına bu kadar sık atandığına şahit olmazsınız. Sadece bizim ülkemize mahsus atamalar yapılıyor ve hem hakemi hem de sistemi sorgulanır hale getiriyor.

TEK TARTIŞMALI POZİSYON

45+1. dakikada Levent, Yusuf’un müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem yardımcı hakeminin uyarısıyla pozisyonun ceza sahası içerisinde olduğunu işaret ederek, penaltı kararı verdi. VAR devreye girdi ve pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu hakeme iletti ve doğru şekilde penaltı iptal edildi. Ancak bu pozisyonda Yusuf, Levent’e faulü yaptığında fotoğrafı çekerseniz; Levent’in bariz gol şansına sahip olduğunu görürsünüz. Top Levent’in kontrolünde ve kurtulduğu anda tek vuruşta gol yapma şansı var. Bana göre Yusuf’a kırmızı kart çıksa daha doğru olurdu.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Bariz gol şansı, kırmızı kart

ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL - AKSAL YAVUZ (MİLLİYET)

Son haftalardaki puan kayıpları bazı Trabzonsporluların canını sıkmadı değil, isteksiz, renksiz futbol sinirlerini kemençe yayı gibi germeye yetti! Şampiyonluk bir an evvel gelsin, rekor istiyorlar, daha fazla beklemek istemiyorlar tamam da…
Şampiyonluğu kısa günlerde sadece kar topu oynayarak değil de, uzun günlerde, baharla birlikte çeşitli oyunlarla kutlamak ayrı bir keyif verir!
Maça gelince...
Sezon başından bu yana birçok maça ideal kadroyla çıkamayan Trabzonspor’un yedek kulübesinde bolluk vardı dün gece; sezonun en iyisi Nwakaeme, Trabzonspor’un oksijeni Sıopıs ile Ömür’ü Avcı’nın yanındaydılar.

Gel gör ki koca ilk yarıda Trabzonspor Hamsik’in ayağından bir pozisyona girdi hepsi o kadar. Topun arkasına geçip sabırla bekleyen V.F. Karagümrük, beklediğinin karşılığını Yusuf’un son dakikada yaptığı acemi hareketle alarak soyunma odasına 0-1 önde gittiler.
Avcı, ikinci yarıya Abdülkadir ve Nwakaeme’yi oyuna alarak başladı. Etkili de oynamaya başladı Trabzonspor. 54’te Peres’le kaçırdıkları bir pozisyon vardı ki... Pozisyonları hazırlayan bordo-mavililerin bay beyni Nwakaeme, tabi ki. Hugo’nun golünden sonra pozisyon yağmurları dinmedi, devam etti iki takım adına, direkte patlayan toplar...
İkinci yarı mükemmel oynadı, rakibi adeta sahasına hapsetti, tek kale oynadı bordo-mavililer, neler kaçırdılar neler. Hangisini yazalım...
V.F. Karagümrük’ün uzatmalarda direğe takılması Trabzonsporlular adına büyük şanstı.
Uzun lafın kısası, kasası puan dolu Trabzonspor ikinci yarı çok iyi oynamasına rağmen galip gelemedi ama tahminimiz o ki bilhassa ikinci yarıdaki oyunla sevenlerini mutlu etmiştir! Gerisi de zaten çok önemli değildir!