Trabzonspor Trabzonspor iz peşinde

Trabzonspor iz peşinde

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Rize'de yaralarını sardı, UEFA Avrupa Ligi hedefinden kopmadı.

Trabzonspor iz peşinde

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Başakşehir ve Bursaspor’un üç puanla kapattığı haftada kayıp lüksü kalmayan Karadeniz temsilcisi, küme düşme potasına girmemek için şiddetle puana ihtiyacı olan rakibi önünde üç puanı Salih ve Deniz ile aldı. Ev sahibi sayısız pozisyona girerken, kaleci Hakan Arıkan’ı aşamadı, korkulu rüya görmekten kurtulamadı.

Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanında 2-0 galip gelerek, Avrupa Ligi iddiasını sürdürdü. Hata lüksü olmayan ve Bursaspor ile Başakşehir’in kazandığı haftayı boş geçmek istemeyen bordo-mavili ekip, Cardozo-Özer-Mehmet Ekici-Deniz Yılmaz-Erkan Zengin-Yusuf Erdoğan gibi yaratıcı isimlerden oluşan bir 11’i tercih etti. Karabükspor ile farkı açıp rahatlamak isteyen ev sahibi de benzer bir kadro yapısıyla sahaya dizildi.

Haberin Devamı

11. dakikada önce Erkan sonra da Mehmet Ekici bordo-mavilileri heyecanlandırdı. Yusuf’un sol bekteki zaafı 19’da Deniz Kadah’ın şutu ile gözüktü ama Hakan başarılıydı. 28’de Trabzonspor’da bir duran top klasiği tekrar etti, Mehmet Ekici’nin kornerinde Salih’in kafası golü getirdi: 0-1.

Golden sonra tempoyu ve oyunu tutmaya çalışan Ersun Yanal’ın ekibi 42’de Cardozo, 44’de de Mehmet Ekici ile net fırsatları harcadı. 47’de Lafferty’nin, 50’de de Holosko’nun şutlarıyla 2. devre hızlı başladı. Bu yarıdaki en ciddi atağını 61’de Erkan Zengin ile bulan bordo-mavililere Serkan Kırıntılı geçit vermedi. Orta sahasını güçlendirip, savunmayı birinci plana alan Yanal, Rize’nin yakaladığı hızı da kırmayı başardı.

Çift forvetle oynayan ev sahibi de Obraniak öncülüğünde hücum şansı aradı. 78’de devleşen Hakan Arıkan, 79’da yaptığı hatayla Kweuke’nin tehlikesine zemin hazırladı. Kanatları iyi kullanan ev sahibi, 80’de Kweuke’nin kafa vuruşuyla ayağa kalksa da Hakan Arıkan izin vermedi. 85’de Mehmet’in getirdiği topta faul tartışmaları yapılırken Deniz araya girip sonucu belirledi: 0-2.