Trabzonspor Trabzonspor kazandı, itiraf etti! 'Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki'

Trabzonspor kazandı, itiraf etti! 'Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki'

16.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun ikinci haftasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'la karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer rakibini 2-1'le geçerek grubunda ilk galibiyetini elde etti. Trabzonspor'un Kızılyıldız galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusuyla ilgili, "Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki" yorumu yapıldı.

Trabzonspor kazandı, itiraf etti Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun ikinci haftasında Trabzonspor, Kızılyıldız'ı konuk etti. Marek Hamsik ve Trezeguet'in yıldızlaştığı gecede bordo-mavililer rakibini 2-1 mağlup etti. UEFA Avrupa Ligi grubunda bu sezon ilk galibiyetini elde eden Trabzonspor'un futbolunu spor yazarları kaleme aldı. Trabzonspor'un yıldızı hakkında dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İşte Trabzonspor - Kızılyıldız maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

AVCI ARABAYI DEVİRMEDİ / CEMAL ERSEN

Abdullah hocam; oyundan ve sonuçtan bağımsız söylüyorum. Sakın kimseyi düşman veya hasım görmeyin. Bu ülkede, bulunduğunuz makamda görev yapan nice teknik direktörler nelere maruz kaldı, hangi güçlüklere göğüs gerdi? En iyi bilen siz olmalısınız.
Bu meslekte zirveyi görmek de var, zor günlerde ayakta kalmayı bilmek de. Dost düşman ayrımını yapacak deneyiminiz var.
Maçtan bir gün önceki basın toplantısında Abdullah Avcı, “Kızılyıldız’ı yenip yolumuza devam etmek istiyoruz”, kaptan Uğurcan Çakır ise, “ortada kötü bir durum yok” demişti.

Haberin Devamı

Trabzonspor kazandı, itiraf etti Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki

İyimserlik, bugüne kadar oynadığınız futbol ve karşılığında ne elde ettiğinizle ilgilidir. Eğer sadece taraftara umut vermek istiyorsanız, kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Bu sözlerin karşılığı olacaksa, her kulvarda kazanmayı öğreneceksiniz. Dün akşam ilk adımı attınız.
Trabzonspor iki kulvarda da işler kötü giderken üç puandan çok daha fazlasını elde etti. Bu dönüşü, sadece Avcı’nın bilgi ve becerisine değil, kulakları çekilen oyuncuların farkındalığına da bağlamam gerek.
Satır arasında kalmasın; gecenin en anlamlı mesajını taraftar verdi. Sıradan maçlarda bile tribünler tamamen dolarken, böylesi ciddi bir müsabakada biletlerin yarısının satılması uyarıdır bence.

Abdullah hoca işin ciddiyetini kavramış olmalı ki, yeni transfer “ısrarı” ve “uyum” fantezisini bırakıp, geçen sezona yakın bir kadro ile çıktı sahaya. Aklın yolu bir. Sakatlığı yoksa, bu takımın şahları ve vezirleri değişmez. Örneğin kaptan Uğurcan. Sadece ilk yarıda çok önemli iki kurtarış yaptı. Olmasaydı, farkı bir hikayeden söz ediyorduk. Ve Hamsik ile Bakasetas. Ve Siopis, o suyun ötesinden Karadeniz’e yüzecek enerjiye sahip bir kahraman. Üçü de birinci sınıf İngiliz kumaşı.
Trabzonspor çok iştahlı başladı. Kızılyıldız kötü günler geçerse de, bir ekol, sistem takımı. Geriye düşse de dağılmıyor. Temsilcimiz son dakikalarda endişe yaşasa da köprüden önceki son çıkışı kaçırmadı. Yoksa Avcı’nın “yoluna devam etmesi” masraflı olabilirdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor kazandı, itiraf etti Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki

Bakın; her takımda radikal değişimler yaşanabilir. Beklentilere yanıt bulmak, sabır ve vakit ister. Bordo-mavili ekibin 30 dakikalık baskılı oyunundan sonra Kızılyıldız’ın riskleri göze alıp oyuna ortak istemesi beklenen hamle idi. Avcı’nın oyun planı içinde bu vardı kuşkusuz. Ancak dördüncü viteste giden arabayı ikiye düşürmek, geriden gelene izin vermek sıkıntı yaratabilirdi.
İkinci yarı önemliydi. Hem iki teknik direktörün taktik anlayışı, hem oyuncuların ciddiyeti açısından. Sonuçta burası bir vitrin. Önce takımın, sonra kendin için sahne alacaksın. Ancak o son bölüm stres yaşamamız gerekirdi.
Futbolcu yetenekli olabilir. Lakin üzerine zekanızı da katıyorsanız fark yaratırsınız. Trabzonspor’un şansı bu kalitede isimleri kadrosunda barındırması.

Haberin Devamı

Can pazarında oyuna yapılan müdahaleler hayati değer taşır. Avcı 61. dakikada Abdükadir ve Bardhi’yi alarak gevşeyen orta alanı diri tutmmaktı hedef. Bazen eleştirsem de, teknik direktör aklına saygısızlık etmem.
Avcı’nın müdahaleleri yerinde oldu. Trezeguet’in golüyle “iş bitti” derken, yine bir son dakika sayısı herkesi strese soktu.
Bu kötü alışkanlığa da çözüm bulmak gerek. Trabzonspor ve Avcı çok kritik bir eşiği aştı. Avrupa’da devam etmek, lig için de moral olacaktır. Sabırsız bir futbol kültürümüz ve balık hafızamız var. Dünün üç kupalı takımı kim?
Maraton bu; önemli olan ipi göğüslemek değil mi? Yarış bitmeden en sevdiğine çelme takmak niye? Ya haklı çıkarsınız, ya utanırsınız. Hangisini tercih edersiniz?

Trabzonspor kazandı, itiraf etti Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki

TEŞEKKÜRLER TRABZONSPOR / AKSAL YAVUZ

Avrupa’da yoluna devam etme, Süper Lig’de hafta sonu oynayacakları Gaziantep maçı öncesi silkinip kendine gelme maçında öyle bir Hamsik izledik ki; anlatmaya kelime yetmez, zaten yerimiz de yetmez.
Biz yine de birkaç kelimeyle özetlemeye çalışalım; oynadı, oynattı, yönetti, yönlendirdi, oyun geçişlerinde başrol oynadı, yetmezmiş gibi golünü de attı Trabzonspor’un lideri. Sadece Trabzonsporluları mest etmedi, taraflı, tarafsız herkesi kendine hayran bırakmıştır Hamsik.

Slovak futbolcu, haftalardır kötü oynayan, galibiyete hasret Trabzonspor’un silkinip kendine gelmesinde, bir diğer ifadeyle ayağa kalkmasının mimarlarından olduğunu söyleyerek, enerji deposu Siopis için de birkaç kelam edelim.
Haftalardır rakip takımların istirahat ettiği, adeta piknik alanı ilan ettiği, rakiplerin elini, kolunu sallayarak gezdiği Trabzonspor’un orta sahasında, dün gece Kızılyıldızlı oyuncuların başına nöbetçi kolluk kuvvetleri gibi dikildi, iki pas yapmalarına müsaade etmedi… Bitmez tükenmez enerjisi bir yana da, sahi Siopis kardeş ayaklarında mıknatıs mı vardı senin? İnsan kullandığı yakıtı da merak etmiyor değil!

Trabzonspor kazandı, itiraf etti Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki

Trezegut’ye ne demeli? Haftalardır sırtında tonlarca yük vardı sanki! Üstündeki baskıyı atması için biz böyle bir geceye ihtiyacı vardı diyelim, siz böyle bir zafere ihtiyacı vardı diyebilirsiniz. Olağanüstü bir gole imza attı, Hamsik’e aynı güzellikte yaptığı asiste de damgasını vurdu…
Maçın hemen başında kaleye yolladığı füze gol oysaydı, UEFA, her yıl bu aylar, günde iki öğün; sabah, akşam sosyal medya hesaplarından hatırlatma yapardı yemeklerden birkaç dakika önce!
Diğer oyunculara haksızlık etmeyelim, her biri ‘kusursuz fırtına’ adına elinden gelenin en iyisini yaptı. Diğer maçlara oranla inanılmaz mücadele ettiler, yenilen gol harici gözle görülür hata yapmadılar. Sahada kullanmadık alan, ayak basmadık yer bırakmadılar, şakır şakırdı kanatlar…
Kızılyıldız yabana atılacak takım değil. Liglerinde namağlup liderler. Trabzonspor karşısında iki pozisyon buldular, birinde Uğurcan, kanat getirdi, diğeri gol oldu. Yenilen gol, tamamen konsantrasyon kaybından kaynaklı.

Avcı’nın takımı o kadar etkili oynadı ki, son haftalardaki kötü futbola isyan, iyi oynamıyor diyenlere inat eder günümüz çağdaş futbolundan kesitler sundular. Son birkaç dakikayı saymaksak maçın, topun, oyunun tamamen hakimiydiler, Sırbistan Süper Ligi’nin liderine nefes aldırmadılar, sahasına hapsettiler, adeta boğdular!
Özetle haftalardır iyi futbola, galibiyete hasret, morale ihtiyacı olan Trabzonsporluların, özlediği, beklediği Trabzonspor Kızılyıldız’a patladı!
Ülke puanı da çabası…
E, bize de teşekkür etmek, harikasınız çocuklar demek düşüyor…

ERMAN ÖZGÜR: TREZEGUET FİŞİ ÇEKTİ / FANATİK
Kızılyıldız maçının ilk yarısı, Trabzonspor için geri dönüşler maçı gibiydi.Hamsik, Siopis, Uğurcan performansları ile oyun üstünlüğünü Trabzonspor’dan yana kıldılar. İlk toplara müdahalede Siopis, oyun organizasyonundaHamsik iyi oynayınca, omurgası düzelen takımın konsantrasyonu da yükseldi ve ilk yarı skor tabelası da Trabzonspor’dan yana oldu. Bu oyunculara ilk yarıda nihayet Trezeguet’in eşlik etmesi ve yaptığı asistleHamsik’in golü, kaybedilen öz güveni de bir parça geri getirdi. 2. yarı maç dengeli başladı ama Trabzonspor son 2 maçında yaptığı, geçiş oyunlarına tepki verememe, hatasına hiç düşmedi.

Hamsik’i koruma altına alan Abdullah Avcı, 61’de organizatörünü kenara aldı ama Kızılyıldız’ın en iyi oyuncularından Kangwa atılınca, maç daha da rahatladı. Maçın en iyilerinden Bakasetas’ın pasında nefis bir gol yapan Trezequet, maçın fişini çekti. Trabzonspor oyun konsantrasyonunu, savunma disiplinini oyuncu ayırt etmeksizin maçın tamamına yayınca, eksik Kızılyıldız’a karşı skor üstünlüğünü rahat rahat korudu.

Nikolic’in golüne rağmen sakin kalmayı başardı. Sonuçta Trabzonspor, Trezeguet’nin beklenen patlamayı yaptığı maçta, kötü gidişe iyi oynadığı Kızılyıldız galibiyeti ile son verdi. Geldiğinden beri her maç değeri anlaşılan Hamsik, Trabzonspor için artık oyun, tabela futbolun her ayrıntısı için vazgeçilmez olduğunu gösterdi.

Yazarlar