Trabzonspor Trabzonspor'a Giresunspor çelmesi! Puanlar paylaşıldı

Trabzonspor'a Giresunspor çelmesi! Puanlar paylaşıldı

19.01.2022 - 16:07 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında Trabzonspor ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Kritik mücadele Medical Park Stadyumu'nda oynandı. Müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Trabzonspora Giresunspor çelmesi Puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 22'nci haftasında Trabzonspor ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşma Medical Park Stadyumu'nda oynanadı. Karşılaşmada Alper Ulusoy görev aldı. Kritik mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un golünü Andreas Cornelius, Giresunspor'un golünü Umut Nayir kaydetti. Bordo-mavili takımda Anastasios Bakasetes, maçın uzatma anlarında 2 kez penaltı noktasında Okan Kocuk'u geçemedi.

Trabzonspor 51, Giresunspor 26 puana yükseldi.

TRABZONSPOR - GİRESUNSPOR: 1-1

GOL: 68' Umut Nayir, 78' Andreas Cornelius

KAÇAN PENALTI: 90+8' Anastasios Bakasetas

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Hüseyin, Hugo, Denswil, Berat, Dorukhan, Bakasetas, Visca, Abdülkadir Ömür, Cornelius

Giresunspor:  Okan, Hayrullah, Diarra, Perez, Aziz, Zeki, Flavio, Diabate, Shapi, Sergio, Umut

MAÇTAN DAKİKALAR / İHA

21. dakikada Visca'nın topuk pasıyla sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Peres'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

44. dakikada sağ taraftan gelişen Trabzonspor atağından ceza sahası içinde topu önüne alan Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

45. dakikada Hayrullah'ın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği top Uğurcan'da kaldı.

Haberin Devamı

54. dakikada Bakasetas'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunu kaleci Okan kornere çeldi.

59. dakikada Bakasetas'ın ceza sahası yayına yakın yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Okan'da kaldı.

65. dakikada Bakasetas'ın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Okan kornere çeldi.

66. dakikada Diabete'nin ceza sahası içine girer girmez vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

68. dakikada Aziz Behiç'in kale sahası içine doğru gönderdiği topu iyi takip eden Umut Nayir'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağlarla buluştu. 0-1

79. dakikada Peres'in sağ taraftan ceza sahası içine ortasında meşin yuvarlağı iyi takip eden Cornelius şık kafa vuruşuyla topu kaleci Okan'ın sağından filelere gönderdi. 1-1

82. dakikada Puchacz'ın ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

83. dakikada Puchacz'ın kale sahasına ortasında Cornelius'un kafa vuruşu kaleci Okan'dan döndü. Boşta kalan topu savunma oyuncuları kornere yolladı.

90+2. dakikada ceza sahası içinde Perez'in eline çarpan top sonrası VAR'a giden Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi.

90+3. dakikada Bakasetas'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Okan gole izin vermedi. Hakem Alper Ulusoy, kaleci Okan'ın öne çıkmasından dolayı atışı tekrarlattı.

90+4. dakikada Bakasetas, penaltı atışı için tekrar beyaz noktaya geldi. Vuruşunda kaleci Okan sağına giden topu kurtarmayı başardı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR / Selay Saykal, Trabzon (DHA)

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 22’nci haftasında 50 puanla lider Trabzonspor, 35 puanla ligin 14’üncü sırasındaki GZT Giresunspor ile karşılaştı. Karadeniz derbisinin yaşandığı maçta Covid-19 vakaları ve sakatlıklar nedeniyle değişen kadrolar dikkat çekti.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde saat 20.00'de başlayan mücadelede Alper Ulusoy düdük çaldı. Ulusoy'un yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan üstlendi.

GİRESUNSPOR 45 YIL SONRA TRABZON’DA

Süper Lig tarihinde iki takım arasında bugüne kadar oynanan 7 karşılaşmada Trabzonspor’un 3, GZT Giresunspor’un 1 galibiyeti bulunurken 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Karadeniz ekipleri arasında sezonun 3’üncü haftasında oynanan karşılaşma 1-0’lık skorla Trabzonspor’un galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e yükselen GZT Giresunspor, Trabzonspor ile Süper Lig’de karşılaşmak için 45 yıl aranın ardından Trabzon’a geldi.

AVCI 61’İNCİ MAÇINDA CEZALI

Demir Grup Sivasspor maçında sahaya girdiği gerekçesiyle kırmızı kart gören teknik direktör Abdullah Avcı, bu akşam bordo mavili takımın başında çıkacak olduğu 61’inci maçında kulübede olamadı. Antrenör Orhan Ak, GZT Giresunspor karşısında Avcı’nın yerine bordo mavili takımı yönetti. 10 Kasım 2020’de Trabzonspor’da göreve gelen Abdullah Avcı, bordo mavili ekibin başında bu akşam ki karşılaşmayı tribünlerden izlemek zorunda kaldı.

TRABZONSPOR’DA 7 EKSİK

Lider Trabzonspor, Covid-19 vakaları ve sakatlıklar nedeniyle bu akşam GZT Giresunspor karşısına sahaya önemli oyuncularından yoksun olarak çıktı. Bordo-mavililerde milli takım kampında bulunan Kouassi, Covid-19 testleri pozitif çıkan Nwakaeme ve Koita, sakatlıktan çıkan Djaniny ve Trondsen ile sakatlığı bulunan Gervinho kadroda yer almadı. Bordo mavililerde ayrıca geçen hafta oynanan Demir Grup Sivasspor maçı sırasında ağrı hissettiği için oyundan çıkan Marek Hamsik de bu akşam GZT Giresunspor karşısında forma giyemedi. Covid-19 hastalığını atlatan Manolis Siopis ise bu akşam yedek kulübesinde yer aldı.

ÇOTANAK’TA EKSİK KADRO

Misafir ekip Giresunspor'da sakatlığı bulunan Emre Taşdemir ve Erol Can ile kadro dışı Sankhare bu akşam Trabzon deplasmanında sahada yer alamadı. Kart cezalısı olan Pelupessy, Afrika Kupası’nda ülkelerini temsil eden Traore ve Doukara da Trabzonspor’a karşı forma giyemedi.

VİSCA, BORDO MAVİLİ FORMA İLE İLK KEZ MEDİCAL PARK’TA

Trabzonspor’da devre arasının önemli transferlerinden Edin Visca bu akşam Medical Park Stadyumu’nda bordo-mavili forma ile ilk maçına çıktı. Bordo mavili formayı ilk kez Sivas deplasmanında giyen Visca, GZT Giresunspor karşılaşmasında taraftarlarla buluştu. Medipol Başakşehir formasını giydiği dönemde ligde 4 gol ve 9 asisti bulunan Visca bugün dalya yapmak için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Trabzonspora Giresunspor çelmesi Puanlar paylaşıldı


HÜSEYİN VE YUSUF CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Karşılaşmanın 31'inci dakikasında Trabzonspor'da sarı kart gören Hüseyin Türkmen, cezalı duruma düştü. Savunma oyuncu haftaya Trabzonspor'un zorlu Galatasaray deplasmanında forma giyemeyecek. Karşılaşmada sarı kart gören Yusuf Erdoğan da, cezalı duruma düştü. Erdoğan, devre arası transfer öncesi, forma giydiği Kasımpaşa'dan daha önce kart sınırındaydı.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN TARAFTAR İLGİSİ

Soğuk hava şartlarının etkili olduğu Trabzon’da 1 haftadır aralıklarla süren kar yağışı gün içerisinde etkisini azalttı. Bordo mavili taraftarlar, hava sıcaklığı 3 derece olmasına rağmen takımlarını desteklemek için tribünlerdeki yerini aldı. Trabzonspor-GZT Giresunspor karşılaşmasının biletleri yüzde 78 oranında satıldı. Toplam 38 bin 742 adet bilet satışa çıkarken 30 binden fazla taraftar takımlarının yanında olmak için maça ilgi gösterdi.  

Haberin Devamı