Trabzonspor Trabzonspor'da deplasman fobisi devam ediyor

Trabzonspor'da deplasman fobisi devam ediyor

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililer bu sezon deplasmanlarda ciddi bir sorun yaşıyor. Son olarak Fenerbahçe’ye de kaybeden Trabzonspor, son 9 dış saha maçının 8’ini kaybetti, tek 3 puan ise hükmen galibiyetle geldi.

Trabzonsporda deplasman fobisi devam ediyor

Trabzonspor’da deplasman fobisi bitmek bilmiyor. Fenerbahçe deplasmanında 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Haberin Devamı

Dış sahada çıktığı son 9 maçta 8 yenilgi alan bordo-mavililer, tek 3 puanını Gaziantep’e karşı alınan hükmen galibiyetle çıkardı. Aynı zamanda ezeli rakip Fenerbahçe’ye karşı da 26 yıldır devam eden deplasman fobisi de bitmedi. 26 yılda sadece bir kez Türkiye Kupası’nda 2019-2020 sezonunda 3-1’lik galibiyet geldi.

Bordo-mavililer, Fenerbahçe’ye karşı 26 yıldır dışarıda kazanamıyor. Öte yandan ligde bu sezon 16 deplasman maçına çıkan Karadeniz ekibi, biri hükmen olmak üzere 4 galibiyet alabildi. Bordo-mavililer ayrıca 10 yenilgi, 2 beraberlik yaşadı.

Kulüp tarihinin de en kötü deplasman karnelerinden biri ortaya çıktı. Trabzonspor, Avrupa kupalarında da çıktığı 5 deplasman maçını da kaybetmişti. Bordo-mavililer, Türkiye Kupası’nda da Ankaragücü’ne deplasmanda yenilmiş ve elenmişti.

Haberin Devamı

Bu sezon deplasman başarısızlığı tüm kulvarlarda sıkıntı çıkardı.

KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Teknik direktör Nenad Bjelica, istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Hırvat antrenör, bordo-mavililerin başında çıktığı 4 maçta 3 yenilgi aldı. Bjelica döneminde sadece Ankaragücü galibiyeti gelirken bir de Gaziantep karşısında hükmen 3 puan alınmıştı.