Trabzonspor Trabzonspor’da Fenerbahçe maçına yüzde 100 konsantrasyon!

Trabzonspor’da Fenerbahçe maçına yüzde 100 konsantrasyon!

18.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor ligde 100. kez karşılaşacağı ezeli rakibi Fenerbahçe’yi mağlup ederek hem dalya gururunu yaşamak hem de Kadıköy’deki 25 yıllık galibiyet hasretini bitirmek istiyor.

Trabzonspor’da Fenerbahçe maçına yüzde 100 konsantrasyon

Trabzonspor için bugün Fenerbahçe’ye konuk olacağı karşılaşma birçok açıdan büyük önem taşıyor. Ezeli rakipler Süper Lig’de tam 100. kez karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım geride kalan 99 maçta 39 galibiyet alırken, bordo-mavililer 26 kez kazandı, 34 müsabaka eşitlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin ligdeki 129 golüne, bordo-mavililer 102 golle karşılık verdi.

Ezeli rekabette dalyayı Kadıköy’de yapacak Karadeniz ekibi dev maçtan zaferle ayrılmayı hedefliyor. Süper Lig’de ilk büyük maçına çıkacak olan Teknik Direktör Nenad Bjelica da bu maça özel önem veriyor. Hırvat teknik adam geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe’nin gündemine gelse de sarı-lacivertli kulüp farklı tercihler kullanmıştı. Trabzonspor bugün Kadıköy’deki 25 yıllık galibiyet hasretini de noktalamak istiyor. Karadeniz ekibi deplasmanda en son 1997-98 sezonunda 3-1’lik skorla galip gelmişti. Daha sonra oynanan 25 maçın 13’ünü sarı-lacivertli takım kazandı, ezeli rakipler 12 müsabakadan ise eşitlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Karadeniz ekibi, Fenerbahçe maçının son hazırlığını dün yaptı. Bordo-mavili futbolcuların, koordinasyon programı ve pas çalışmasından sonra taktik ağırlıklı çift kale maç oynadığı bildirildi. Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın çift kalede dev karşılaşmada sahaya sürmeyi düşündüğü 11’i denediği kaydedildi. Bordomavili takım antrenmanın ardından İstanbul’a gelerek kampa girdi.

Yazarlar