Trabzonspor Trabzonspor'da rota Avrupa

Trabzonspor'da rota Avrupa

04.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet alarak tehlikeli bölgeden hızla uzaklaşan bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için umutlandı.

Trabzonsporda rota Avrupa

Mersin İdmanyurdu ve Sivasspor’un ardından Gaziantepspor’u da tek golle mağlup etmeyi başaran Trabzonspor gözünü üst sıralara dikti.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 24. haftasında Torku Konyaspor’a kaybederek 12. mağlubiyetini alıp, 42 yıllık lig tarihinin en fazla yenildiği dönemi yaşayan Karadeniz ekibi, Beşiktaş’la erteleme maçının da olduğu son 4 müsabakada 3 galibiyete ulaştı, kötü günleri geride bıraktı.

Puanını 27’den 36’ya çıkaran bordo-mavili takımda, Avrupa kupalarına katılma hesapları yapılmaya başlandı. Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Gaziantepspor’u mağlup ederek hem çıkışlarını sürdürdüklerini hem de 8 maçlık dış sahada kazanamama hasretini sonlandırdıklarını söyledi. Çubukçu, “Ligde üst sıralara doğru tırmanışa geçtik. İyi bir galibiyet serisiyle bu çıkışımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Başakşehir maçının kendileri için daha da önemli hale geldiğinin altını çizen bordo-mavili yönetici, “Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Teknik heyete, oyuncularımıza güvenimiz tam” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hazırlık başladı

Gaziantep’ten 3 puanla dönen Trabzonspor, Başakşehir’le 10 Nisan Pazar günü oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Hafif sakatlığı bulunan Muhammet Demir ve Cardozo idmana katılmadı. Gaziantep maçında forma giyenler yenileme programı uygularken, diğer oyuncuların çift kale maç yaptığı aktarıldı.

Mandıralı fenalaştı

Trabzonspor kafilesini taşıyan uçak cumartesi saat 20.00’de Gaziantep Oğuzeli Havalimanı’ndan kalkarak, Trabzon’a gelirken, sis ve rüzgar nedeniyle iki kez pisti ‘pas’ geçti. Uçak üçüncü denemede iniş yaparken, Teknik Direktör Hami Mandıralı’nın fenalaştığı öğrenildi.