Trabzonspor Trabzonspor'dan 5 spor yorumcusuna suç duyurusu

Trabzonspor'dan 5 spor yorumcusuna suç duyurusu

02.04.2024 - 15:19 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar sebebiyle yazılı ve görsel medya üzerinden bordo-mavili kulübü ve camiayı hedef gösterici, zan altında bırakacak paylaşımların ardından suç duyurusunda bulundu.

Trabzonspordan 5 spor yorumcusuna suç duyurusu

Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk yaptığı açıklamada, Süper Lig’in 30’uncu haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle yazılı ve görsel medya üzerinden bordo-mavili kulübü hedef gösteren paylaşımlara ilişkin hukuki girişimlerin yapıldığını söyledi. Ertürk 347 sosyal medya kullanıcısı ve 5 spor yorumcusu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

“Kulübümüzün 17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı müsabaka sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle, yazılı ve görsel medya üzerinden kulübümüzü ve camiamızı hedef gösterici ve zan altında bırakacak paylaşımlar tespit edilmiştir. Hukuk Kurulumuz tarafından; eleştiri sınırlarını aşan, haksız, mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksun paylaşımlarda bulunan 347 sosyal medya kullanıcısı ve 5 spor yorumcusu hakkında eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu ve 6222 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereği suç duyurusunda bulunulmuştur. Kulübümüz aleyhine asılsız itham ve iddialarda bulunan kişiler hakkında, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da adalet önünde hesap vermeleri için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yazarlar