Trabzonspor Trabzonsporlu futbolcu Kağan Moradaoğlu'ndan YKS'de büyük başarı!

Trabzonsporlu futbolcu Kağan Moradaoğlu'ndan YKS'de büyük başarı!

19.07.2022 - 15:40 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'un 19 yaşındaki kalecisi Kağan Moradaoğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda derece yaptı.

Trabzonsporlu futbolcu Kağan Moradaoğlundan YKSde büyük başarı

Yükseköğretim Kurumları Sınavına bu yıl 3 milyon 243 bin 425 aday girdi. Normal takvimde sınav sonuçlarının 20 Temmuz Çarşamba günü açıklanması bekleniyordu. Fakat Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu tarihi öne alarak 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle öğrencilerle paylaştı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un genç kalecisi Kağan Moradaoğlu 2022-YKS'ye giren adaylar arasında yer aldı. Moradaoğlu, bu yıl girdiği 2022-YKS Türkçe Matematik (TM) alanında derece yaptı.

 

Trabzonspor Yönetimi, oyuncunun sınavda derece yaptığını sosyal medya hesaplarından duyururken binlerce futbolsever genç kaleciyi tebrik etti.

TRABZON'DAN PAYLAŞIM
Bordo-Mavili ekibin yaptığı paylaşımda: "Kalecimiz Kağan Moradaoğlu YKS 2022’de, eşit ağırlık alanında Türkiye 898.’si oldu. Sporcunun zeki, çevik, ahlaklısı" ifadelerini kullandı.

1461 Trabzon Futbol Kulübü altyapısında keşfedilip Şubat 2015'te Trabzonspor'a transfer olan Kağan, 7 yıldır takımın farklı yaş kategorilerinde forma giydi.

2020-2021 sezonunda oynanan Medipol Başakşehir deplasmanında kaleye geçen Kağan, 90 dakika sahada kalmış ve Trabzonspor o maçtan 1-0'lık skorla galip ayrılmıştı.

Haberin Devamı

 

2021-2022 sezonunu altyapıda geçiren genç kaleci, diğer yandan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na da hazırlanmıştı. Aynı zamanda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de oynayan file bekçisi, U-19 takımıyla 4 maça çıktı.

DEĞERİ 150 BİN EURO
Transfermarkt'in paylaştığı verilere göre güncel piyasa değeri 150 bin Euro olan futbolcu, Trabzonspor'un Slovenya kampına da katılmıştı. Kağan'ın takımıyla olan kontratı Haziran 2023'e kadar devam ediyor.

BAŞAKŞEHİR MAÇINDA DİKKAT ÇEKTİ
19 yaşındaki 1.93 boyundaki kaleci Trabzonspor’un U19 takımında forma giyiyor. Altyapıda gösterdiği etkili performans sonrası Trabzonspor A takımı ile birçok kez idmana çıkan Kağan Moradaoğlu adını Medipol Başakşehir maçıyla duyurdu.

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler ve Arda Akbulut’un aynı anda hastalığa yakalanması sonrası 2021 yılında Süper Lig'in 26. haftasında bordo mavili takımın kalesini Kağan Moradaoğlu korudu.

Trabzonspor’un Yusuf Sarı’nın attığı gol ile 1-0 galip ayrıldığı karşılaşmada görev alan Kağan Moradaoğlu teknik heyet ve futbolseverlerden geçer not almıştı.

Trabzonspor’un U19 takımıyla 33 karşılaşmada görev alan Kağan kalesini 16 karşılaşamda gole kapatmayı başardı.

Haberin Devamı

Kağan Moradaoğlu, Türkiye’nin U19 ve U17 takımlarında da forma giydi.