Trabzonspor Trabzonspor'un, Akçay ile bileği bükülmedi

Trabzonspor'un, Akçay ile bileği bükülmedi

02.08.2013 - 12:16 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililer, yeni teknik direktörü Mustafa Akçay yönetiminde 3'ü hazırlık maçı olmak üzere 6 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı

Trabzonsporun, Akçay ile bileği bükülmedi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 mağlup eden Trabzonspor, yeni teknik direktörü Mustafa Akçay yönetiminde iyi sonuçlar alıyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'a İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kulüp başkanlığına seçilmesiyle pilot takım 1461 Trabzon'dan getirilen Mustafa Akçay, ilk kez Süper Lig kulübü çalıştırmasına karşın hazırlık maçları ve UEFA Avrupa Ligi maçlarındaki sonuçlarla yeni görevine iyi bir başlangıç yaptı.

Karadeniz ekibinin başında 3'ü hazırlık, 3 UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere 6 karşılaşmaya çıkan Mustafa Akçay, bu maçlarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Sezon başında Isparta Davraz'da yapılan hazırlık kampında Azerbaycan'ın Kabala takımını 2-0 yenen, Ukrayna'nın Metalurg Zaporizhzia takımı ile oynadığı hazırlık maçlarında 1-0 ve 1-1'lik sonuçlar alan bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını 4-2 ve 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililer, dün akşam Dinamo Minsk takımını 1-0 yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 yenen Trabzonspor'un golünü kaydeden Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique, sezona iyi bir başlangıç yaptı.
Henrique iyi başladı
Belçika'nın Westerlo takımında 18 gol atarak "gol krallığı" yarışını 3'üncü sırada tamamladıktan sonra Trabzonspor'a transfer olan 2011-2012 sezonunu 2 gol, geçen sezonu da 4 gol ile tamamlayarak beklentileri karşılayamayan Brezilyalı oyuncu, bu sezona ise UEFA Avrupa Ligi maçlarıyla iyi bir başlangıç yaptı.
Trabzonspor'da eleştiriler alan bordo-mavili futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maçta 4 gol atarak, geçen sezon lig boyunca attığı kadar gol kaydetti.
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki Derry City maçlarında 3 gol kaydeden Henrique, Dinamo Minsk maçında da 1 gol atarak gollerine devam etti. Henrique, forvet transferi arayışları yapılan bordo-mavili takımda formda olduğunu da gösterdi.
Mutlu dönüyorlar
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 yenen Trabzonspor'da, futbolcular Trabzon'a mutlu dönüyor.
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını 4-2 ve 3-0'lık galibiyetlerle mağlup eden bordo-mavili takım, Dinamo Minsk'i de deplasmanda 1-0 yenerek tur için avantajlı sonuç elde ederken, futbolcular inançlarının galibiyeti getirdikğini belirttiler.
Takım kaptanı Onur Recep Kıvrak, önemli bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Buraya gelmeden önce hocamız, takım arkadaşlarımız inanmıştık. Gerçekten rakibimiyiz iyi, yanılmıyorsam 19'uncu maçlarını oynadılar, hazırdılar. Zor bir maç oldu" dedi.
Kendilerinin de iyi bir ekip olduğunu ifade eden Onur, "Sonuçta Trabzonspor'uz, Trabzonspor'un futbolcularıyız. Büyük camiaya layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dinamo Minsk maçında gerçekten savaştık diyebilirim. Takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Böyle devam edersek başarıyı yakalayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
İki ayaklı bir maç oynadıklarını dile getiren Onur, "Trabzon'a avantajlı bir skorla dönüyoruz. Evimizde de maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Buraya geldiğimizde kesinlikle kimsenin aklından beraberlik geçmiyordu. Buraya kazanmak için geldik. Trabzonspor, nereye giderse gitsin kazanmak için gider. Biz de kazandık, çok mutluyuz" diye konuştu.
İnanmıştık
Trabzonspor'un sağ kanat oyuncusu Zeki Yavru, Belarus deplasmanına kazanmak için geldiklerini dile getirerek, "Buraya gelirken çok inanmıştık. Beraberliği aklımızın ucundan geçirmemiştik ve sonuçta galip geldik. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.
Takım olma yolunda çok büyük aşama kaydettiklerini ifade eden Zeki Yavru, "Bizim için UEFA Kupası çok önemli. Evimize avantajlı skorla gidiyoruz. Sahamızda da kazanıp, tur atlayıp aşamaları geçmek ve gruplara kalmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Bu arada Belarus'un Brest kentine toplam 8 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından gelen Trabzonspor, 14.30'da uçakla Trabzon'a dönecek. ABD'de eşi doğum yapacağı için izin alan Volkan Şen ile Zeki Yavru'nun kafileden ayrılarak Trabzon'a dönmeyip İstanbul'a gittikleri bildirildi.

Yazarlar