Beşiktaş Trabzonspor'un konuğu Beşiktaş

Trabzonspor'un konuğu Beşiktaş

03.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında bu akşam Trabzonspor ile Beşiktaş karşılaşacak. İşte muhtemel 11'ler...

Trabzonsporun konuğu Beşiktaş

Ligde eşitlik

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Trabzonspor bugün 120. kez karşı karşıya gelecek. 42 yıllık rekabette oynanan 119 maçın 48’ini Kartal, 42’sini ise bordo-mavililer kazandı, 29 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. İki takım arasında ligdeki karşılaşmalarda eşitlik bulunuyor. Oynanan 83 lig maçında iki ekip de 31’er galibiyet aldı, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. İki takım lig maçlarında Trabzon’da 40 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 21, Beşiktaş ise 10 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı.

Yanal’ın şansı hiç tutmuyor

Trabzonspor, bu sezon üç büyüklere karşı oynadığı 5 maçta sadece Beşiktaş’a mağlup oldu. Bordo-mavililerin teknik direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş’a karşı görev yaptığı son 10 resmi maçı da kazanamadı. Trabzonspor’un başında 3-0 yenilen Yanal, Fenerbahçe ile çıktığı iki maçı da berabere tamamladı. Eskişehirspor takımında görev yaparken Beşiktaş’a karşı 1 beraberlik 2 yenilgi alan Ersun hoca, Trabzonspor takımındaki ilk görev döneminde de 2 beraberlik, 2 mağlubiyet görmüştü. Ersun Yanal en son 2006-07 sezonunda Manisaspor’da iken Beşiktaş’ı kupa maçında yenmişti.

Haberin Devamı

Miloseviç kadroda

Beşiktaş’a bu sezon transfer olan, ancak kupadaki Çaykur Rizespor karşılaşmasında sakatlanarak uzun süre takımdan ayrı kalan Miloseviç, Trabzonspor kafilesine dahil edildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçakla Trabzon’a giden siyah-beyazlılarda Miloseviç dışında Cenk Gönen, Günay, Veysel, Ersan, Franco, Sivok, Atınç, Motta, Opare, Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Kerim Frei, Gökhan Töre, Olcay, Sosa, Cenk Tosun, Mustafa ve Demba Ba yer alıyor. Seyahat öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmana, bireysel çalışan İsmail Köybaşı ve Tolga Zengin ile tedavi olan Veli Kavlak’ın katılmadıkları bildirildi.

Taraftara polis engeli

Trabzon’da havalimanında bir taraftar teknik direktör Slaven Bilic’e çiçek verirken, Beşiktaş kafilesi yoğun güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele geçti. Otelin önünde takımı karşılamak için toplanan yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu ise polis engeline takıldı. Polisler tarafından otelden yaklaşık 200 metre uzaklaştırılan grup, takımın gelişi sırasında tezahürat yaptı ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.

Haberin Devamı

Trabzonsporun konuğu Beşiktaş