Skorer Türk sporculara Londra'da coşkulu karşılama

Türk sporculara Londra'da coşkulu karşılama

24.07.2012 - 20:02 | Son Güncellenme:

2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek Türk sporcular, İngiltere'nin başkenti Londra'da çiçekler ve tezahüratlarla karşılandı

Türk sporculara Londrada coşkulu karşılama

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Londra'ya gelen 114 kişiden oluşan sporcu kafilesi yerel saatle 18.30'da Londra Heathrow Havaalanı 3 numaralı terminale indi.
66'sı kadın 48'i erkek olmak üzere 114 kişiden oluşan kafile, Londra'daki Türklerin coşkulu tezahüratları eşliğinde karşılandı.
Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da hazır bulunduğu Türk sporcular ve görevlilerden oluşan kafileyi, Londra'nın Türkiye Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı'nın yanısıra İngiltere Fenerbahçiler Derneği Başkanı Ali Bakır, ve İngiltere Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Metin Aslan karşıladı.
Londra'daki çok sayıda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı da ellerinde çiçekler ve takım bayrakları ile sporcular için karşılama töreni hazırladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KENDİ REKORUNU KIRDI
Spor Bakanı Suat Kılıç çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 66'sı kadın 48'i kadın olmak üzere toplam 114 sporcuyla Londra Olimpiyatlarına katılacağını vurgulayarak Türkiye'nin tarihinde ilk kez rekor sayılacak bir katılımla olimpiyatlarda temsil edileceğini kaydetti.
Türkiye'nin 2008 yılında yapılan Pekin Olimpiyatları'nda 84 sporcuyla temsil edildiğini hatırlatan Kılıç, ilk kez olimpiyatlarda kadın sporcu sayısının erkek sporcu sayısından fazla olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:
"Katılım sayımız günden güne artarken madalya sayımız da günden güne artacaktır. Türkiye'nin olimpiyatlara katılımda bu rekor bir sayı. Londra'da yaşayan Türk vatandaşlarımızdan sporcularımıza destek vermelerini ve kendilerini yalnız bırakmamalarını diliyoruz."
Bakan Kılıç, Türkiye'nin 2020 yılındaki olimpiyat adaylığı hakkında da çalışmaların devam ettiği belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da Londra'ya yakın zamanda yapacağı Londra ziyaretinde bu konunun gündeme geleceğini belirtti.
27 Temmuz'da açılış töreniyle başlayacak Londra 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye, 114 ü olimpik 67'si paralimpik sporcu olmak üzere toplam 181 sporcu ile madalya arayacak.