Euro2016 Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller...

Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller...

21.06.2016 - 15:15 | Son Güncellenme:

Türkiye gruptan çıkma şansını dün akşam aldığı 2-0'lık galibiyetle devam ettirdi. Peki hangi ihtimaller gerçekleşirse Türkiye gruptan çıkabilir? İşte 'Türkiye gruptan nasıl çıkar' sorusunun cevabı...

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte o ihtimaller...

Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusu merak edilen konuların başında ilk sırada yer alıyor. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar? A Milli Takım bu akşam oynanan mücadelede sahadan 2-0 galip ayrıdı. Peki Türkiye gruptan çıkarsa hangi takımla eşleşecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Haberin Devamı

A Milli Takım, EURO-2016’da D Grubu’ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yendi. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grubunu üçüncü bitiren Milliler, maçlarını tamamlayan ilk üç gruptaki üçüncülerden sadece Arnavutluk’u geride bıraktı.
Yola devam için bugün maçlarını bitirecek E ve F Grubu üçüncülerinden en az birini geçmek zorundayız. E Grubu’nda İrlanda Cumhuriyeti İtalya’yı, İsveç de Belçika’yı yenemezse buradan gelecek üçüncüyü geride bırakacağız. F Grubu’nda ise Portekiz’in Macaristan’a yenilmesini bekleyeceğiz. Bu iki gruptan hangisinin üçüncüsünü geçersek geçelim 1/16 turunda Galler ile eşleşeceğiz.

En iyi üçüncülük için 14 ihtimal!

A Milli Futbol Takımımız'ın en iyi 4 üçüncü arasında olabilmesi için 14 ihtimalleri tek tek sıraladık... Bu ihtimallerden en az iki gruptaki koşullardan birinin gerçekleşmesi durumunda en iyi 4 üçüncüden biri olacağız.

Haberin Devamı

İşte o ihtimaller;

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte o ihtimaller...

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte o ihtimaller...

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte o ihtimaller...

Türkiye gruptan çıkarsa kiminle eşleşecek?
Türkiye'nin Euro 2016'ta turnuvaya devam edebilmesi için bir mucizeye imza atması gerekiyor. Peki mucize gerçekleşirse Türkiye'nin 2. turdaki rakibi kim olacak?
Olası 2 rakip var
UEFA'nın belirlediği kombinasyonlara göre Türkiye'nin en iyi 3.ler arasına girmesi halinde eşleşebileceği 2 takım bulunuyor.
Hangi durumda hangisiyle eşleşiliyor
Türkiye en iyi 3. ler arasında yer almayı başarıp gruptan çıkarsa rakibi ya Galler ya Fransa olacak. Peki hangi durumda Fransa'yla, hangi durumda Galler'le eşleşeceğiz. İşte o ihtimaller.
Fransa'yla eşleşmek için senaryolar
Türkiye'nin Fransa'yla eşleşebilmesi için en iyi 3.lerin aşağıdaki grup kombinasyonlarından çıkması gerekiyor.
A B D E (Arnavutluk, Slovakya, Türkiye, İsveç ya da İrlanda) /
A B D F (Arnavutluk, Slovakya, Türkiye, F Grubu'ndaki herhangi bir takım)
Galler'le eşleşmek için senaryolar
Türkiye'nin Galler'le eşleşebilmesi için en iyi 3.lerin aşağıdaki grup kombinasyonlarından çıkması gerekiyor.
A B C D (Arnavutluk, Slovakya, Kuzey İrlanda, Türkiye) /
B C D E (Slovakya, Kuzey İrlanda, Türkiye, İsveç ya da İrlanda) /
Galler'le eşleşmek için senaryolar 2
Diğer iki senaryo:
*B C D F (Slovakya, Kuzey İrlanda, Türkiye, D Grubu'ndaki herhangi bir takım) /
B D E F (Slovakya, Türkiye, İsveç ya da İrlanda, D Grubu'ndaki herhangi bir takım)
En olası ihtimal
Türkiye'nin bu senaryolar içinde şu anki puanlara bakıldığında içinde yer alması beklenen olasılığı en yüksek senaryonun BCDF olduğunu söyleyebiliriz. Yani Türkiye Çek Cumhuriyeti karşısında istediği sonucu elde eder ve diğer gruplarda da istenen skorlar alınırsa Türkiye ikinci turda büyük bir ihtimalle Galler'le eşleşecek.