Türkiye Kupası Türkiye Kupası'nda finalin adresi Atatürk Olimpiyat Stadyumu!

Türkiye Kupası'nda finalin adresi Atatürk Olimpiyat Stadyumu!

14.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında 23 Mayıs Perşembe günü oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finaline Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak. 77 bin kişilik dev statta iki takım taraftarlarına 50 bin Türk Bayrağı dağıtılacak.

Türkiye Kupasında finalin adresi Atatürk Olimpiyat Stadyumu

Ziraat Türkiye Kupası’nda finalin adresi belli oldu. Beşiktaş ile Trabzonspor arasında 23 Mayıs Perşembe günü oynanacak dev karşılaşmaya Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan dün öğle saatlerinde Riva’ya giderek Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. Büyükekşi’nin özel davetiyle buluşan Arat ve Doğan daha önce ilan ettikleri gibi finalin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması için görüş bildirdi. TFF Başkanı Büyükekşi’nin de uygun görmesiyle dev maçın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verildi.

Hasan Arat ve Ertuğrul Doğan’la verimli bir toplantı yaptıklarını aktaran Büyükekşi, “Ziraat Türkiye Kupası finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verdik. Sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğu konusunda iki kulübümüz de mutabık. 50 bin Türk Bayrağı yaptıracağız. Türk Bayrakları tüm seyircilerimizin ellerinde olacak” dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Büyükekşi maçtan önce statta konser düzenleneceğini de belirterek, “Konserden sonra takımlar ısınmaya çıkacak ve ardından maç başlayacak. Türkiye’nin özlediği tabloyu göstermiş olacağız. İki takıma da finalde başarılar diliyorum. Finalde yarı otomatik ofsayt sistemini uygulayacağız. Yabancı VAR hakemi de getireceğiz” diye konuştu.

"CENTİLMENLİĞİ ÇOK ÖZLEDİK"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Türk futbolu için doğru bir karar alındığını söyledi. Arat, “Maçın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasını istedik. Olimpik bir yılda Türkiye’nin bir araya gelmesini ve centilmence mücadeleyi özlediğimizi söyledik. Herkes için doğru bir karar verildi. Federasyon da ılımlı yaklaştı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Maç şenlik içinde geçsin ve hak eden kazansın” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise “İki takım taraftarları maçta centilmenlik örneği ortaya koyacaktır. Buna eminim. Türk bayraklarımızla dünyaya ve Türkiye’ye çok farklı bir mesaj vereceğiz” ifadelerini kullandı.