Euro2016 "Türkiye'den daha iyiyiz"

"Türkiye'den daha iyiyiz"

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet, Hırvatistan kampına gitti, teknik direktör Ante Cacic ile konuştu.

Türkiyeden daha iyiyiz

SENAD OK - FRANSA

Haberin Devamı

Türkiye’nin saygı duyulan bir rakip olduğunu ancak ay-yıldızlı ekipten daha iyi oyunculara sahip olduğunu söyleyen Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic, “Türkiye’den kendi kadromda görmek isteyebileceğim bir oyuncu yok” diyerek futbolcularına olan güvenini dile getirdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ilk maçını yarın Türkiye ile oynayacak olan Hırvatistan oldukça iddialı...

Karşılaşmanın hazırlıklarını Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Deauville’de tamamlayan Hırvatistan’ın teknik direktörü Ante Cacic, bizi sıcak bir şekilde karşıladı. Söz Türkiye maçından açıldığında, tecrübeli çalıştırıcı net bir dille, “Türkiye’den daha iyi bir takımız” ifadelerini kullandı. Hatta, “Türkiye’den kendi kadromda görmek isteyeceğim bir oyuncu yok” diyerek kadrosuna ne kadar güvendiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Buna rağmen, “Türkiye’ye saygı duyuyoruz” diyen Cacic, “Turnuvaya iyi başlamak her iki taraf için de önemli. İki takımın da hedefleri büyük. Türk Milli Takımı’nın iyi taraftarları var. Ama çekinmiyoruz. Bizim de iyi taraftarlarımız olacak.

Sonuçta sonucu tribünler belirlemiyor. Sahadaki takım ve oyun belirleyecek. Bizim daha iyi oyuncularımız var. En önemlisi de bu... Bu belirleyici olacak” ifadelerini kullandı. Tecrübeli teknik adam, ayrıca 1998’de Dünya Kupası’nda elde edilen üçüncülüğün bir benzerinin yine Fransa’da yaşanabilme ihtimalini şöyle yorumladı:

Kazanmak için...

“Takımda atmosfer çok iyi. 1998’den bu yana en iyi atmosfer olduğunu söyleyebilirim. Bu durum bize güven veriyor. Her zaman iyi oyuncularımız vardı. Ama bazen atmosfer iyi olmuyordu. Şimdi iyi takım, iyi oyuncularımız ve iyi bir atmosfer var.”

Hırvat teknik adam, ofansif mi ya da defansif mi bir oyun oynayacakları sorusuna ise, “Kazanmak için oynayacağız. Ama nasıl olacağını sahada göreceğiz” cevabını verdi.

Bilerek yaktılar!

Çalışmalarda Hırvat takımının oldukça keyifli olduğu da gözleniyor. Düşük tempoda geçen çalışmaların özellikle ilk bölümünde futbolcuların aralarındaki yakın diyaloglar dikkat çekti. Çalışmanın başında topun yere değmesine izin vermeden yaptıkları pas çalışmasında takım arkadaşları Modric’e bilerek kötü pas attı. Futbolcu da iki kez topu yere düşürünce takım arkadaşlarının esprileriyle karşılaştı.