Diğer Türkiye'nin gururları

Türkiye'nin gururları

21.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Tenisi’ne 2016 yılında elde ettiği başarılarla adını altın harflerle kazıyan Çağla Büyükakçay ile 2014 Amerika Açık’ın gençlerde çiftler şampiyonu İpek Soylu, Fransa Açık’ta ana tabloya kalarak bir ilki başardılar

Türkiyenin gururları

Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, sezonun 2. Grand Slam’i Fransa Açık’ta bir ilki başardı. Milli tenisçilerimiz ana tabloya kalarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

Haberin Devamı

İlk güzel haber Büyükakçay’dan geldi. 2016 yılına damga vuran ve önce TEB BNP Paribas İstanbul Cup WTA’da zirveye çıkarak ayakta alkışlanan 27 yaşındaki raket, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda da ilke imza atmayı başardı.

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvasında elemeleri bir bir geçen Büyükakçay, 3. turda da Çek Klara Koukalova’yı 6-1 ve 6-3’lük iki setle geçerek, Türk tenis tarihinde Grand Slam’de ana tabloya kaldı. Bugüne kadar bu başarıya çok yaklaşan ve 20 Grand Slam elemesi oynamasına rağmen bir türlü ana tabloya kalamayan Büyükakçay, İstanbul Cup’taki zaferinden bir ay sonra kariyerindeki ilk Grand Slam ana tablosuna ulaştı.

Eleme oynamayacak

Bu yılda elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında 85. sıraya kadar çıkan milli raket Temmuz ayından başlayacak olan sezonun 3. Grand Slam turnuvası Wimbledon’a eleme turu oynamadan katılacak. Türk tenisseverler Büyükakçay’dan sonra aynı gün ikinci kez de haklı bir gurur yaşadı. Kariyerinde üçüncü kez Grand Slam eleme turu mücadelesi veren Soylu, 3. turda Ukraynalı Kateryna Kozlova’yı 6-3 ve 7-6’lık (7-2) setlerle 2-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Roland Garros’ta ana tabloya kalan Soylu, 2014 Amerika Açık’ta Türk tenisi adına bir ilki başarmış ve Gençler klasmanında çift kadınlarda partneri Jil Belen Teichmann’la zafere ulaşmıştı.

Marsel de kazandı

İki kadın tenisçimizin başarısının ardından erkeklerde Marsel İlhan da ana tabloya kaldı. Milli raket ilk seti 6-3 kaybettiği maçta Arjantinli Guido Andreozzi’yi 6-2 ve 8-6’lık setlerle 2-1 mağlup etti.

Türkiyenin gururları
En genci Soylu

İpek Soylu, Fransa Açık’ta ana tabloya kalarak Çağla Büyükakçay ile beraber Türk Tenis tarihine geçerken bir başarıya daha imza attı. 20 yaşındaki milli raket en genç Türk tenisçi oldu.
‘Bu başarı hayal gibi’
İpek Soylu, ilk kez katıldığı Fransa Açık’ta üç ön eleme maçını geçerek ana tabloya kalmasının kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti. Milli raket, “Benim için bir hayal gibi çünkü buraya gelirken kendimi formda hissetmiyordum. Ancak burada zor rakiplere karşı inanılmaz bir tenis oynadım” dedi.

Yazarlar