Diğer Turuncu bayramı

Turuncu bayramı

07.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi’nde ilk şampiyonluğuna uzanan Eczacıbaşı Vitra, tarihi bir başarı kazandı. Turuncu-beyazlı ekip, Avrupa’da 2. kupasını müzesine taşırken, İtalya ve Avrupa basınında da geniş yer aldı.

Turuncu bayramı

CEV Şampiyonlar Ligi’nde ilk şampiyonluğuna uzanan Eczacıbaşı Vitra, tarihi bir başarı kazandı. Finalde İtalyan Unendo Yamamay’ı 3-0 yenen turuncu-beyazlı ekip, Avrupa’da 2. kupasını müzesine taşırken, İtalya ve Avrupa basını da bu başarı öyküsüne geniş yer ayırdı.

Haberin Devamı

Devler Ligi’ndeki en önemli sonucu 1979-80 sezonunda o dönemki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası’nda elde eden temsilcimiz, lig usülü oynanan Final Four’da, 3 maçta 2 galibiyetle ikincilikte kalmıştı. Eczacıbaşı VitrA, aradan geçen 35 yıl sonra çıktığı finalde şeytanın bacağını kırdı.

Eczacıbaşı Vitra ayrıca daha önce Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde 7 kez son 4 takım arasına kalma başarısını göstermişti.

Avrupa’da tek şampiyonluğunu, 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası’nı kazanarak elde eden turuncu-beyazlılar, Avrupa kupası kaldıran ilk Türk voleybol takımı olma unvanını taşımıştı.

‘Türkler Şampiyon’

Finalde Unendo Yamamay karşısında set vermeden zafere ulaşan Eczacıbaşı Vitra, İtalya basınında da geniş yer aldı. La Gazzetta Dello Sport Gazetesi, “Türkler Şampiyon” başlığını atarken, Giovanni Caprara’nın takımının finalde çok hızlı bir galibiyete ulaştığını yazdı.

Haberin Devamı

Tuttosport gazetesi de haberinde, “Caprara’nın Eczacıbaşı ile şampiyonluğu. Türk takımının ilk Avrupa zaferi” ifadelerini kullandı.

Şampiyona coşkulu karşılama

Tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi zaferini elde eden Eczacıbaşı VitrA kafilesi, Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Berlin’den İstanbul’a geldi. Şampiyon voleybolcuları Atatürk Havalimanı’nda Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile taraftarlar çiçekler ve tezahüratlarla karşıladı. Eczacıbaşı VitrA oyuncusu Esra Gümüş Kırıcı, “Uzun yıllardır hayalimizde bu kupayı kazanmak vardı ve bu hayalimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Neslihan Demir ise, “İçim içime sığmıyor, inşallah daha iyilerini kazanırız” dedi.

Caprara’nın büyük başarısı

Bu sezon başında Eczacıbaşı Vitra’da göreve başlayan antrenör Giovanni Caprara, büyük bir başarı elde etti. Henüz ilk sezonunda zafere uzanan Caprara, kariyerindeki 4. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı. Daha önce iki farklı dönemde çalıştığı Bergomo takımıyla 1999, 2000 ve 2005 yıllarında zirveye yükselen tecrübeli hoca, 2003-04 sezonunda da CEV Kupası’nı almıştı. Yunanistan Milli Takımı deneyimi haricinde kulüp bazında ilk kez İtalya dışına çıkan 53 yaşındaki Caprara, Türkiye’de tarih yazdı.

Haberin Devamı

Tebrik mesajları

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Eczacıbaşı VitrA’nın Avrupa Şampiyonu olması dolayısıyla Kulüp Başkanı Rahmi Faruk Eczacıbaşı’na kutlama mesajı gönderdi. Cemil Çiçek, “Eczacıbaşı VitrA takımınızın CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalinde İtalyan rakibini yenerek şampiyonluk hedefine ulaşmasından büyük mutluluk duydum. Ülkemize yaşattığınız bu başarıdan dolayı takım oyuncularınız ve teknik ekibiniz başta olmak üzere, tüm yöneticilerinizi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Eczacıbaşı VitrA’nın Avrupa Şampiyonu olması dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kutlama yemeği

CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Eczacıbaşı VitrA Bayan Voleybol Takımı, bu zaferi Polonya’da kutladı. Eczacıbaşı Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri, sporcular, teknik heyet, taraftar grubu Tigers ve basın mensupları yemeğe katıldı. Oyunculara ve teknik heyete teker teker tezahürat yapılırken, şampiyonluk kupası da yer aldı.

Haberin Devamı

Demba Ba tezahüratı

Avrupa’da zafere ulaşan Eczacıbaşı Vitra oyuncuları maç sonunda ve kutlamalarda Beşiktaş’lı golcü Demba Ba’nın tezahüratını yaptı.

Yazarlar