Skorer TV’de yeni dönem

TV’de yeni dönem

23.01.2009 - 02:39 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Vakfı, spor programı yayınlarında Şampiyonlar Ligi ve UEFA kriterlerinin ölçü alınması konusunda görüş birliğine vardı

TV’de yeni dönem

Kulüpler Birliği Vakfı, Aziz Yıldırım başkanlığında dün yaptığı toplantıda, spor programı yayınlarında Şampiyonlar Ligi ve UEFA kriterlerinin ölçü alınmasını benimsedi.
Özellikle hakem hatalarının irdelendiği programların belli bir yayın ilkesi içinde olması yolunda görüş birliğine varan kulüpler, Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ve RTÜK’ün futbolun ve yayınların kalitesinin yükseltilmesi için çaba sarf edilmesi yolunda karar aldı.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Vakıf Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, “Bir pozisyonu 20-30 defa gösterilmesini sporun içinde olan herkesin doğru bulmadığını düşünüyorum. Spor programları var olacak. Ancak nasıl Şampiyonlar Ligi’nde belli kriterler varsa, burada da olması amaçlanmaktadır. Hedefimiz güven ortamını artırıp, ekonomiyi büyütmek” diye konuştu.
Gümüşdağ şöyle devam etti:
“Spor yayınlarında gerek Şampiyonlar Ligi, gerek UEFA kriterleri gibi bir ölçü getirilmesi düşüncesine tüm kulüp başkanları katılmaktadır. Bu konuda bir karar alındı. Futbol ekonomisini büyütmek, seyirci kalitesini artırmak ve güven ortamını sağlamak için kulüpler, yayıncı kuruluş, iddaa ve medya işin içinde olmalı. Bir yayın ilkesi değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Kulüp başkanlarının kararı nettir. Bunu düzenleyecek tabii ki RTÜK’tür. Gerek RTÜK, gerek Futbol Federasyonu, gerek Kulüpler Birliği Vakfı, spor ailesini oluşturan tüm bireyler futbol kalitesini artırmak, yayın kalitesini yükseltmek adına çaba sarfetmektedir.”

Haberin Devamı

Üç başkan gelmedi
Toplantıya Fenerbahçe Kulübü ile Bekir konusunda gerginlik yaşayan Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile birlikte Gençlerbirliği ve Hacettepe kulübü başkanları katılmadı.
Bu arada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Dr.A.Zahid Akman, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım bugün tele- vizyonlardaki futbol programları ile ilgili önerilerin tartışılacağı bir toplantı yapacak. İstanbul Shereton Otel’de saat 10.00’da başlayacak toplantı sonrası bir basın toplantısı düzenlenecek.

Yazarlar