Voleybol TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Türk voleybolu için bir ilk

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Türk voleybolu için bir ilk

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Challenger Kupasını kazanarak Milletler Ligi biletini alan A Milli Erkek Voleybol Takımımız, İstanbul’a dönerken, TVF Başkanı Üstündağ, “Erkekler ve kadınlar, Avrupa’da, dünyada, Milletler Ligi’nde, olimpiyat elemelerinde beraber mücadele edecek. Bu bir ilk” dedi.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Türk voleybolu için bir ilk

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen FIVB Challenger Kupasını kazanarak Milletler Ligi’ne katılmaya hak elde eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, yurda döndü. Oyuncular ve teknik heyet ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu ve TVF Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Semih Oktay’ın yer aldığı milli takım kafilesi İstanbul Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Karşılamada; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Alberto Giuliani ve A Milli Erkek Voleybol Takımı Kaptanı Arslan Ekşi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik ekip ve oyuncuların önemli bir performans gösterdiğini söyleyen TVF Başkanı Üstündağ, “Türk milletine hayırlı olsun diyorum. Kadınlarımız da erkekler için ‘Milletler Ligi’ne hoş geldiniz’ dedi. Erkekler ve kadınlar, Avrupa’da, dünyada, Milletler Ligi’nde, olimpiyat elemelerinde beraber mücadele edecek. Bu durum da Türk sporu ve Türk voleybolu için bir ilk” diye konuştu.

Takım Kaptanı Arslan Ekşi de bu seviyeye çıktıkları için mutlu olduğunu belirterek, “Asıl zor olan şimdi başlıyor. Bu seviyede kalmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Dünyada ilk 12 takım arasındayız. Olimpiyat biletini almak üzereyiz. Hem Altın Lig’de hem de FIVB Challenger Kupası’nda kazanılan şampiyonluklar, erkeklerin de dünya seviyesinde olduğunu gösterdi. Şimdi Avrupa Şampiyonası’nda başarı hedefliyoruz” dedi.

Son olarak söz alan A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Alberto Giuliani de takımla gurur duyduğunu belirterek, “Federasyon da bu başarı için çok uğraştı. Seneye Milletler Ligi’nde olacağız ve bunun için çok mutluyuz. Sadece teknik oynamadık, kalbimizi ortaya koyduk” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Yazarlar