Voleybol TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Zehra Güneş ve Fenerbahçe iddialarına ateş püskürdü!

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Zehra Güneş ve Fenerbahçe iddialarına ateş püskürdü!

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

FIVB Dünya Şampiyonası'nda Filenin Sultanları ABD'ye 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Sakatlığı sebebiyle çokça konuşulan Zehra Güneş ile ilgili açıklama yapan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın sözleri gündem oldu.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Zehra Güneş ve Fenerbahçe iddialarına ateş püskürdü

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası Çeyrek Final karşılaşmasında ABD’ye 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Mücadele sonrası canlı yayında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın sözleri gündem oldu.

Haberin Devamı

SIRALAMADA BÜYÜK TEHLİKE
Filenin Sultanları Amerika mağlubiyetinden yaklaşık 8 puan kaybetti ve dünya sıralamasında 7. sıraya demir attı. Bu sıralama Olimpiyat Elemeleri'nde olacağımız torbaları doğrudan etkiliyor. Öte yandan Milletler Ligi ve Dünya Şampiyonası öncesinde ülkeler sırlamasında Türkiye 4. konumda yer alıyordu. Türkiye 7. sırada olduğu için muhtemelen 4. torbadan dahil olacak ve zorlu rakiplerle eşleşecek.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Zehra Güneş ve Fenerbahçe iddialarına ateş püskürdü

ZEHRA'NIN SAKATLIĞI GÖRÜNTÜLERE YANSIMIŞTI
Milli Takım'da hafif sakatlığı bulunan Zehra Güneş'in durumu görüntülere yansımıştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın menajeri Pelin Çelik, grupta oynadığımız Sırbistan maçı öncesinde "Sakatlık demeyelim ona birazcık kas spazmı diyebiliriz. Oynamasına engel bir durum değil. Çok rahatsız edici, endişe verici bir durum yok. Oyuncularımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Sırbistan mücadelesine ilk 6 başlayan Zehra Güneş müsabakaya böyle gitmişti. Zehra bu maçta sadece 2 sayı kaydetti.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Zehra Güneş ve Fenerbahçe iddialarına ateş püskürdü

ÜSTÜNDAĞ: MİLLİ TAKIMA YAKIŞMAYAN BİR VOLEYBOLDU
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ TRT Spor canlı yayınında öenmli açıklamalarda bulundu. Üstündağ: ''Üzgünüz tabii ki! Her geçen gün mücadele eden bir takım vardı. Bu takım dört aydır bu mücadeleyi veriyorlar. Özellikle bu maçtaki mücadele bir milli takıma yakışmayan bir voleyboldu. Türk Milli Takımı hiçbir kulvarda teslim olmaz. Rakipten çekinmez.'' dedi.

"BEN BURADA 'ŞU SUÇLU' DEMEM"
"Biz mücadelemizi veremedik. Ben burada 'Şu suçlu' demem. Bu çocuklar bizim evladımız. Bu ülkenin gururu oldular. Olmaya da devam edecekler. Hak veriyorum, kabul ediyorum. Beklenti bu maçın sonucu değildi. Herkes üzgün. Öyle birilerinin demesiyle bir şeyler yapmayız."

Guidetti'nin tercihleri ve kararlarının turnuvada eleştiri aldığıyla ilgili soruya Başkan ''Evet Giovanni bu turnuvada çok eleştiri aldı. Alabilir. Her oyuncudan faydalanmak istiyorsun. Ama o an için onu kullanamıyorsun. Mesela Derya fırsat bulduğunda iyi değerlendirdi. Hangi antrenör böyle bir sonuçla ayrılmak ister.'' cevabını verdi.

Haberin Devamı

"GUIDETTI, ZEHRA'YI SAKATLIK BAHANESİYLE FENERBAHÇE MAÇINA SAKLIYORMUŞ(!)"
"Fake hesapları tespit edecekler. Bu evlatlarıma laf söyletmem. Giovanni, Zehra'yı sakatlık bahanesiyle Fenerbahçe maçına hazırlıyormuş. O çocuğun gözyaşına kaçınız şahit oldunuz. İğneyle hazırlanıyor. Ebrar sakatken boncuk boncuk gözyaşı döktü, nasıl vicdan var."

"O ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARI İÇİN SÖYLÜYORUM"
"Bu hiç yakışmıyor. Mehmet Akif Üstündağ gelirken hesap vermiştir, giderken de hesap verir. Bu kadar! Buyursunlar bana 30 tane imza toplayıp gelsinler, yarın bu görevi bırakmazsam namerdim. Kendimle ilgili problemim yok. O çocukların gözyaşları için söylüyorum."

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Zehra Güneş ve Fenerbahçe iddialarına ateş püskürdü

GUIDETTI: "ÜST SEVİYEDEKİ TAKIMLARA KAYBETTİK"
Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Başantrenör Giovanni, “ABD'yi tebrik ediyorum. Turnuvadaki en iyi oyunlarını bugünkü maçta sergilediler. Tabii ki, olimpiyat şampiyonu oldukları için bu tür maçları yoğun stres altında nasıl oynayacaklarını çok iyi biliyorlar. Nasıl söyleyebilirim bilmiyorum fakat turnuva bizim için nötr idi. Turnuva bizim için çok büyük bir üzüntüye sebep olmadı diyebilirim. Tayland haricinde ki o da iyi oynadığımız bir maçtı ama bizden daha aşağı seviyedeki takımların hepsine karşı kazandık, bizden üst seviyedeki takımların hepsine karşı ise kaybettik. İşimizi yaptığımızı düşünüyorum fakat dünyadaki üst seviye takımlar ile rekabet etmek konusunda eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı