Trabzonspor Üç yıllık planlama

Üç yıllık planlama

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA’dan gelebilecek ceza için önlemler düşünen Trabzonspor, üç yıl içinde kabuk değiştirip, mali tablo ile birlikte futbol takımının tavan yapacağı bir döneme geçmeyi hedefliyor.

Üç yıllık planlama

Gelecek planlamasını UEFA’dan Finansal Fair Play konusunda vereceği karara göre planlayacak olan Trabzonspor, hesaplarını kötümser bir tabloya göre yapıyor.

Haberin Devamı

Finansal Fair Play kriterleri kapsamında UEFA’dan gelebilecek muhtemel kısıtlama nedeniyle fazla transfer yapamayacak olan bordo-mavili yönetimin altyapıya ağırlık vereceği ifade edildi. Bu dönemi Trabzonspor ruhunu yakalama adına önemli bir fırsat olarak gören Trabzonspor camiasının da, yönetime destek verdiği belirtildi.

Bordo mavili yönetimin önümüzdeki sezon Avrupa hedefi içinde olan, sonraki yılda ise şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’ni kovalayan bir takım kurmayı hedeflediği öğrenildi. Başkan Muharrem Usta da yeni bir yapı inşa edeceklerini belirterek, bu süreçte camiadan sabır istedi.

Usta’nın, seçim sürecinde koyduğu, “50’inci yılda şampiyonluk” hedefini de kademeli olarak gerçekleştirmeyi planladığı bildirildi. Bordo-mavililerin önümüzdeki sezondan itibaren kabuk değiştirip 3 yıl içerisinde mali tablo ile birlikte futbol takımının tavan yapacağı bir döneme geçmeyi hedefleyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu, “Bu hafta kararın açıklanması konusunda bir beklentimiz vardı ancak süreç biraz daha uzayacak gibi görülüyor. İnşallah bu dosyayı en hafif hasar ile kapatacağız. İnancımız ve beklentimiz bu yönde” dedi.

Mandıralı’dan veda

Antalyaspor karşısında aldığı 7-0’lık mağlubiyetten sonra Trabzonspor ile yolunu ayıran Hami Mandıralı, antrenmandan önce futbolculara veda etti.

Kasımpaşa maçı hazırlıklarına dün başlayan Karadeniz ekibinde teknik direktör Hami Mandıralı’nın yerine takımı U21 takımının antrenörü Taner Yılmaz ve kaleci antrenörü Ahmet Başkır çalıştırdı. İdmandan önce futbol koordinatörü Yılmaz Büyükaydın ve yönetim kurulu üyesi Özer Bayraktar, Mandıralı’ya plaket verdi.

Tam 15 eksik

Ligin son haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Kasımpaşa’yı konuk edecek olan Trabzonspor’da, bu maç öncesi eksik oyuncuların fazla oluşu kadro sıkıntısı yaratıyor.

Bordo-mavili takımda Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve Cardozo kart cezalısı oldukları için oynayamayacak. Sakatlıkları bulunan Akakpo, Douglas, Mustafa, Musa, Muhammet Demir ve Ramazan’ın durumlarının belirsiz olduğu açıklandı. Onur ve Bosingwa izin alarak sezonu kapatırken, kadro dışı bırakılan Sefa ve Özer’in yanı sıra Fatih ve Marin’den de kendilerine kulüp bulmalarının isteğini belirtildi. Trabzonspor’da böylece eksik oyuncu sayısı da 15’e ulaştı.

Haberin Devamı

Üç yıllık planlama

Yazarlar