Futbol UEFA’da kritik buluşma

UEFA’da kritik buluşma

31.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması bulunan Fenerbahçe ve Trabzonspor, bir cezayla karşı karşıya kalmamak için bugün UEFA yetkilileriyle masaya oturacak, onlara son durumlarını anlatacak. Ayrı ayrı görüşmeye girecek olan iki kulüp de UEFA’yı iknaya çalışacak.

UEFA’da kritik buluşma

Fenerbahçe ile Trabzonspor bugün UEFA ile masaya oturacak ve son mali durumunu masaya yatıracak.

Haberin Devamı

UEFA Mali Fair Play Komitesi ile yapılan anlaşmalara uyum konusunda sıkıntı yaşayan iki kulüp, neden buna uyum sağlayamadıklarını anlatacak, çeşitli sunumlar yapacak. İki kulübün de sıkıntısının büyük olması, ceza ihtimalinin yüksek bulunması, böyle bir görüşmenin ortaya çıkmasına etkili oldu.

Sözler tutulmadı

Fenerbahçe, UEFA ile, 2016-17 sezonundan başlamak üzere yaptığı dört yıllık anlaşmaya göre, 2015/16 sezonu için azami 30 milyon euro, 2016/17 sezonu için azami 20 milyon euro, 2017/18 sezonu için azami 10 milyon euro başa baş hesap açığı vermeyi taahhüt etmişti.

Trabzonspor’un da durumunu anlatan başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu, “2016 yılında UEFA ile 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştık. Bu süreç içerisinde mali olarak durumu düzelteceğimizi, futbol bütçemizi 20 milyon euro civarına çekeceğimizi, gelirlerimizin yüzde 60’ını futbola harcayacağımızı, borçları azaltacağımızı bildirerek 3 yıl önce ceza almamız kesinken UEFA’yı ikna edip ceza almamıştık. O sözleşmemiz doldu ve sona erdi. Onlar da incelediler. Şimdi gidip yeniden önümüzdeki dönemle ilgili toparlayacağımızı söyleyeceğiz, ikna etmeye çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar