Konferans Ligi UEFA Konferans Ligi'nde Başakşehir ve Sivasspor'un rakipleri belli oldu

UEFA Konferans Ligi'nde Başakşehir ve Sivasspor'un rakipleri belli oldu

26.08.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi 2022-2023 sezonu grup maçları kurası İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde çekildi. Kurayı Fenerbahçe'nin efsane kalecisi ve teknik direktör Volkan Demirel çekti. Temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ve Sivasspor'un rakipleri belli oldu.

UEFA Konferans Liginde Başakşehir ve Sivassporun rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi grupları Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan kura çekimiyle belli oldu.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Avrupa Ligi’nde gruplar, Haliç Kongre Merkezi’nde çekilen kuralarla belli oldu. Kura çekiminde Türkiye’den Medipol Başakşehir ve Sivasspor yer aldı. Kura çekimini Teknik Direktör Volkan Demirel ve 2023 UEFA Avrupa Konferans Ligi final elçisi Vladimir Smicer gerçekleştirdi. Başakşehir A Grubu'nda Fiorentina, Hearts ve Riga ile eşleşirken, Sivasspor da G Grubu'nda Slavia Prag, CFR Cluj ve Balkani ile eşleşti.

Grup maçları, 8 Eylül'de başlayacak ve 3 Kasım'da sona erecek. Final maçı ise 7 Haziran 2023'te Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Eden Arena'da yapılacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de takımlar, dörderli 8 grupta yer aldı. Grup birincileri, doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İŞTE GRUPLAR

A GRUBU: Medipol Başakşehir, Fiorentina, Heart of Midlothian, RFS Riga

B GRUBU: West Ham United, Steaua Bükreş, Anderlecht, Silkeborg

C GRUBU: Villarreal, Hapoel Beer Sheva, Austria Wien, Lech Poznan

D GRUBU: Partizan, FC Köln, Nice, Slovacko

E GRUBU: AZ Alkmaar, Apollon Limassol, Vaduz, Dnipro

F GRUBU: Gent, Molde FK, Shamrock Rovers, Djurgarden

G GRUBU: Slavia Prag, CFR Cluj, Sivasspor, Ballkani

H GRUBU: Basel, Slovan Bratislava, Zalgiris Vilnius, Pyunik Yerevan

UEFA Konferans Liginde Başakşehir ve Sivassporun rakipleri belli oldu

TURNUVA FORMATI 

Avrupa Konferans Ligi'nde takımlar, dörderli 8 grupta yer alacak. Aynı ülke takımları, aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri, adlarını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle Avrupa Konferans Ligi play-off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek. Grup maçları, 8 Eylül'de başlayıp 3 Kasım'da sona erecek.

Haberin Devamı

FİNAL MAÇI PRAG'DA OYNANACAK

Geçen sezon ilk kez düzenlenen ve İtalya temsilcisi Roma'nın kazandığı Avrupa Konferans Ligi'nin final maçı 7 Haziran 2023'te Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Eden Arena'da yapılacak.