Şampiyonlar Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oldu

25.08.2022 - 19:59 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasındaki eşleşmeler belli oldu. Devler Ligi'nde kura çekimi heyecanı İstanbul'da yaşandı. UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi İstanbul'da gerçekleşti. Karim Benzema, UEFA'da Yılın Futbolcusu seçildi!

UEFA Şampiyonlar Liginde gruplar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonu heyecanı başlıyor. Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda grup aşamasındaki eşleşmeler netlik kazaıdı. Dev organizasyona İstanbul ev sahipliği yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi heyecanı Haliç Kongre Merkezi'nde yaşandı. Karim Benzema, UEFA'da Yılın Futbolcusu seçildi!

Haberin Devamı

TÜRK TAKIMLARI YER ALMAYACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Türk takımları mücadele etmeyecek. Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elenmesinin ardından Trabzonspor'un da Kopenhag'a karşı turnuvaya veda etmesi sonrası bu sezon Türk takımları dev organizasyonda yer almayacak. Bununla birlikte 1996-1997 sezonundan bu yana ilk kez bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyecek.

İLK MAÇLAR 6-7 EYLÜL'DE

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 6-7 Eylül'de başlayacak. Dev organizasyonda grup aşamasındaki müsabakalar 1-2 Kasım'da oynanacak maçların ardından sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

FİNAL İSTANBUL'DA

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline bu sezon İstanbul ev sahipliği yapacak. Devler Ligi organizasyonundaki en başarılı iki takım arasındaki final maçı 10 Haziran 2023'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Liginde gruplar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu grupları Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kura çekimiyle belli oldu. A Milli Takım’ın eski yıldızlarından ve TFF A Milli Takım’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve Barcelona, Manchester City ekiplerde forma giyen eski yıldız futbolcu Yaya Toure’nin çektiği kuralar sonunda 8 grup belli oldu. Kura çekimi öncesinde UEFA Başkanı Alexander Ceferin tarafından verilen ‘Başkanlık Ödülü’, İtalyan Teknik Direktör Arrigo Sacchi’nin oldu. Sacchi kariyerinde Milan, İtalya Milli Takımı, Parma ve Atletico Madrid’in teknik direktörlüğünü yapmıştı. Hamit Altıntop ve Yaya Toure tarafından çekilen kuralar sonunda Şampiyonlar Ligi’ndeki 8 grup belli oldu.

1. TORBA

Real Madrid (İspanya)
Eintracht Frankfurt (Almanya)
Manchester City (İngiltere)
Milan (İtalya)
Bayern Münih (Almanya)
Paris Saint Germain (Fransa)
Porto (Portekiz)
Ajax (Hollanda)

2. TORBA

Liverpool (İngiltere)
Chelsea (İngiltere)
Barcelona (İspanya)
Juventus (İtalya)
Atletico Madrid (İspanya)
Sevilla (İspanya)
Leipzig (Almanya)
Tottenham (İngiltere)

3. TORBA

Borussia Dortmund (Almanya)
Salzburg (Avusturya)
Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
Inter (İtalya)
Napoli (İtalya)
Benfica (Portekiz)
Sporting (Portekiz)
Leverkusen (Almanya)

Haberin Devamı

4. TORBA

Rangers (İskoçya)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
Marsilya (Fransa)
Kopenhag (Danimarka)
Club Brugge (Belçika)
Celtic (İskoçya)
Viktoria Plzen (Çekya)
Maccabi Haifa (İsrail)

İşte 2022-2023 sezonu Şampiyonlar Ligi grupları...

A GRUBU

Ajax
Liverpool
Napoli
Rangers

B GRUBU

Porto
Atletico Madrid
Leverkusen
Club Brugge

C GRUBU

Bayern Münih
Barcelona
Inter
Viktoria Plzen

D GRUBU

Eintracht Frankfurt
Tottenham
Sporting
Marsilya

E GRUBU

Milan
Chelsea
Salzburg
Dinamo Zagreb

F GRUBU

Real Madrid
RB Leipzig
Shakhtar Donetsk
Celtic

G GRUBU

Manchester City
Sevilla
Borussia Dortmund
Kopenhag

H GRUBU

Paris Saint Germain
Juventus
Benfica
Maccabi Haifa

YILIN FUTBOLCUSU VE YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU

Şampiyonlar Ligi kura çekiminin gerçekleştirildiği organizasyonda Avrupa'da yılın futbolcusu ve yılın teknik direktörü ödüllerini kazanan isimler de açıklandı. Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü Real Madrid ile hem Şampiyonlar Ligi hem de LaLiga şampiyonluğu yaşayan Karim Benzema'nın oldu. Avrupa'da Yılın Teknik Direktörü ödülünü ise Real Madrid'in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti elde etti.

Haberin Devamı

Kadınlarda ise Yılın Futbolcusu ödülünü Alexia Putellas, Yılın Teknik Direktörü ödülünü Sarina Wiegman kazandı.

Ayrıca UEFA Başkanlık Ödülü, İtalya Milli Takımı ve Milan'ın eski teknik direktörü Arrigo Sacchi'ye verildi. 76 yaşındaki Sacchi, 1988-1989 ve 1989-1990 sezonlarında Milan ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti.

KIRMIZI HALIDA YILDIZLAR GEÇİDİ

Haliç Kongre Merkezi’ne kara ve deniz yoluyla gelen futbolun efsaneleri, kırmızı halıda tam anlamıyla yıldızlar geçidi oluşturdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, kongre merkezine gelirken, Van der Saar, Oliver Kahn, Nedved, Zanetti, Luis Campos gibi Avrupa futbolunun efsaneleri de kırmızı halıda basın mensuplarına poz verdi.

"HER DİNLEDİĞİMDE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"

Haberin Devamı

Hakemlik kariyerini sona erdiren Cüneyt Çakır, Haliç Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Cüneyt Çakır açıklamasında, "Yurt dışında ülkemi temsil etmenin gururunu yaşadım hep. Çok üst düzey müsabakalarda bulundum. Şampiyonlar Ligi en üst seviye. En önemlisi ülkemizi, bayrağımızı temsil etmek. Şampiyonlar Ligi müziğini her dinlediğimde tüylerim diken diken oluyor. Bambaşka bir gururdu. Çok şükür, biz bu gururu en üst seviyede yaşadık. Şampiyonlar Ligi'nde görev almak, her hakemin hedefidir. Amacımız yeni Cüneyt Çakır'lar çıkarmak" ifadelerini kullandı.

ÖZEL ÖDÜL ARRİGO SACCHİ'NİN

UEFA tarafından düzenlenen gala gecesinde ödüller de sahibini buldu. Efsane İtalyan teknik direktör Arrigo Sacchi, UEFA Yılın Özel ödülünü aldı.

UEFA Şampiyonlar Liginde gruplar belli oldu

EN ÇOK KAZANAN REAL MADRİD

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla zafere ulaşan takım Real Madrid oldu. İspanyollar bu alanda Avrupa'nın bir numaralı kupasını 14 kez müzesine götürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupayı en fazla kazanan ikinci takım 7 şampiyonlukla Milan oldu.

Yazarlar