1.Lig UEFA, Samsunspor'un puanını silecek!

UEFA, Samsunspor'un puanını silecek!

05.02.2014 - 12:01 | Son Güncellenme:

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, 15 Şubat 2014 tarihine kadar, 2001 tarihinde kulübe alınan yabancı futbolcu ve menajerlerin toplam alacakları olan yaklaşık 200 bin TL’nin ödenmediği takdirde ilk etapta 6 puan silineceğini, daha sonra da kulübün küme düşürüleceğini söyledi.

UEFA, Samsunsporun puanını silecek

Samsunspor’u ilk etapta ligin ilk 6 sırasında bitirmek, daha sonra da yukarılara doğru çıkmak istediklerini belirten Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, “İkinci yarı 4. maçımızı oynadık. Denizlispor maçından 2 - 0 galip geldik. Hedeflerimiz var. İlk etapta ligi ilk 6’da bitirmek daha sonra olabilirse daha da yukarılarda bitirmek istiyoruz. Bu hafta oynayacağımız Adana Demirspor maçının iyi bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Adana Demirspor’un da ilk 6 hedefi var. Biz de 2. yarıdaki çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Adana’dan da 3 puanla dönersek hedeflediğimiz üst sıralarda takımımızı tutmaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

“15 ŞUBAT TARİHİNE KADAR 200 BİN TL ÖDEMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Samsunspor’un 2001 yılından kalan borçlarını ödeyemediği takdirde ilk etapta 6 puanlarının silineceğini, daha sonra da kulübün küme düşürüleceğini açıklayan Başkan Kar, “2001 yılında gelen yabancı oyuncular Ben Ofosu Piasare, Alfred Phiri ve menajerlere olan borçların mahkemesi sonuçlandı. Daha bunlara itiraz hakkımızda yok. 15 Şubat tarihine kadar ödeme yapmazsak ilk planda 6 puan silme, daha sonra da küme düşme cezası verilecek. Bu parayı bir şekilde 15 Şubat’ta yatırmaya çalışacağız. Diğer oyuncu Andre Bahia’nın durumu ise daha değişik. Çünkü bizimle senelik 600 bin euroya 3 yıllık bir mukavele imzalamış. Onun mahkeme kararı da geldi. Onun da 1 aya kadar ödenmesi gerekiyor. Onun da toplam borcu 1 milyon 200 bin eurodur. Bu rakam bizim canımızı daha fazla sıkıyor. Çünkü bu para 4 milyon TL kadar ediyor. Sadece bunlar değil, eskilerden kalma diğer yabancı ve Türk oyunculara olan borçlar da var. Bunlar da yavaş yavaş geliyorlar. Biz de doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Avukat arkadaşlarımızı yönlendirdik, Ankara’ya gittiler. Bu konuda Futbol Federasyonu’ndan yardım istiyoruz. Kulübün menfaatleri açısından ‘nasıl yapabiliriz’ diye çıkış yolu arıyoruz. 15 Şubat tarihinde ödenmesi gereken tutar, 68 bin dolar ve 15 bin 500 İsviçre frankıdır. Bu da yaklaşık olarak 200 bin TL ediyor. Bu parayı da 15 Şubat tarihine kadar mutlaka ödememiz gerekiyor” diye konuştu.