Futbol UEFA Uluslar Ligi'nde 5. hafta programı belli oldu

UEFA Uluslar Ligi'nde 5. hafta programı belli oldu

14.11.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi 5. hafta programı belli oldu! UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi'nde beşinci hafta heyecanı, bugün oynanacak maçlarla başlayacak. Peki UEFA Uluslar Ligi nedir? İşte 5. hafta programı

UEFA Uluslar Liginde 5. hafta programı belli oldu

UEFA Uluslar Ligi 5. hafta programı belli oldu. Cumartesi akşamı İsveç ile karşılacak olan A Milli takımımızında yer aldığı UEFA Uluslar Ligi'nde 5. hafta maçları bu akşam oynanacak olan maçlar ile başlayacak. Peki UEFA Uluslar Ligi nedir?

Haberin Devamı

Turnuvada 4 ligde 23 karşılaşma oynanacak

UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi'nde beşinci hafta heyecanı, yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Turnuvanın beşinci haftasında, 4 ligde 23 karşılaşma yapılacak. Bu karşılaşmalar, yarın, 16 ve 17 Kasım'da oynanacak. B Ligi 2. Grup'ta yer alan Türkiye, 17 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de İsveç ile Konya'da karşılaşacak.

UEFA Uluslar Ligi'nde beşinci hafta programı şöyle:

15 Kasım Perşembe:

A Ligi

2. Grup: Belçika-İzlanda

4. Grup: Hırvatistan-İspanya

B Ligi

3. Grup: Avusturya-Bosna Hersek

C Ligi

2. Grup: Macaristan-Estonya

Yunanistan-Finlandiya

D Ligi

1. Grup: Kazakistan-Letonya

Andorra-Gürcistan

2. Grup: Lüksemburg-Belarus

San Marino-Moldova

Haberin Devamı

16 Kasım Cuma:

A Ligi

1. Grup: Hollanda-Fransa

B Ligi

1. Grup: Slovakya-Ukrayna

4. Grup: Galler-Danimarka

C Ligi

3. Grup: Kıbrıs Rum Kesimi-Bulgaristan

Slovenya-Norveç

D Ligi

4. Grup: Cebelitarık-Ermenistan

Liechtenstein-Makedonya

17 Kasım Cumartesi

A Ligi

3. Grup: İtalya-Portekiz

B Ligi

2. Grup: Türkiye-İsveç

C Ligi

1. Grup: Arnavutluk-İskoçya

4. Grup: Sırbistan-Karadağ

Romanya-Litvanya

D Ligi

3. Grup: Azerbaycan-Faroe Adaları

Malta-Kosova

UEFA ULUSLAR LİGİ NEDİR?

UEFA Uluslar Ligi, UEFA üyesi federasyonların erkek millî futbol takımları arasında yapılması planlanan uluslararası futbol turnuvası. İlk Uluslar Ligi, 2018 FIFA Dünya Kupası sonrası Eylül 2018'de başlayacak ve şampiyon Haziran 2019'da belli olacaktır. Turnuva büyük oranda FIFA uluslararası maç takviminde yer alan dostluk maçlarının yerini alacaktır.
FORMAT
UEFA Uluslar Ligi format ve maç programı 4 Aralık 2014 tarihinde onaylandı. Buna göre, 55 takım ilk turnuva için 2017 UEFA millî takımlar sıralamasına göre A Liginde 12 takım, B Liginde 12 takım, C Liginde 15 takım ve D Liginde 16 takım olmak üzere dört lige ayrılacaktır.
Her lig kendi içinde üçerli veya dörderli takımdan oluşan 4 gruba ayrılacaktır. Her grupta takımlar çift devreli lig usulüne göre 6 veya 8 maç yapacaktır. Maçlar her maç haftasında 2 maç olmak üzere Eylül-Kasım 2018 tarihlerinde oynanacaktır.
En üst lig olan A Liginin grup birincileri 5-9 Haziran 2018 tarihlerinde UEFA Uluslar Ligi şampiyonu olmak için final aşamasında karşılaşacaktır. Final aşaması tek maçlı eliminasyon sistemi kura ile belirlenecek 2 yarı final maçı, üçüncülük maçı ve final maçından oluşacaktır. Ev sahibi ülke 4 yarı finalist takım arasından Aralık 2018 tarihinde belirlenecektir.
Liglerde düşme ve yükselme sistemi de uygulanacaktır. Alt liglerin tüm grup birincileri bir üst lige yükselirken grup sonuncuları (D Ligi hariç) bir alt lige düşecektir. Gruplardaki takım sayısı farklılığı nedeniyle C Liginin en kötü grup üçüncüsü de D Ligine düşecektir.