F.Bahçe üst üste ikinci hazırlık maçına da aynı 11 ve aynı formasyonla başladı. Medyada iddia edilenin aksine sarı-lacivertlilerde geçen yıla göre radikal bir diziliş değişikliği yok; sadece sağ içte (Kuyt’ın pozisyonunda) Meireles oynuyor. Yani göbekteki Emre-M.Topal ikilisinin önünde Diego, sollarında Sow, sağlarında Raul var. Kuyt döndüğünde de, büyük bir ihtimalle Meireles’e kulübe yolu gözükecek.

Fenerbahçe’deki esas değişiklikse başka bir detayda gizli: Yanında Egemen olduğunda sağ stoper oynayan Alves, Bekir’le sol stoper pozisyonunda... Bu ufak kayma, savunmada anlaşmazlıklara neden oluyor gibi. Dün gece ilk devrede önce Vitolo, sonra Suarez, Gökhan-Bekir ikilisini çok rahat devre dışı bıraktılar. Üçüncü başarılı Suarez bindirmesi de gol oldu zaten. İkinci yarının başındaysa bu kez bindiren sağ açık Vidal, dağılansa Caner-Alves’ti. Vidal’in birinci bindirmesini maçın yıldızı Volkan kesmişti, ikincisinde boş kaleye golü attırdı zaten. Yani Fenerbahçe savunmasındaki bu dağınıklığın esas nedeni Egemen’sizlik olabilir gibi.

Haberin Devamı

57’de sol beke Hasan, sol stopere Kadlec, sol açığa da Caner geçince o koridor kapandı... Hareketsiz Diego’nun yerine istekli Alper’in girmesiyle de son yarım saatte Fenerbahçe daha iyiydi. Ama skor çoktan kopmuştu artık...

Yüreğimiz kapıya sıkıştı

İşimizi yapmanın çok zor olduğu bir gün yaşıyoruz. Hiç tanımadığım, ama ne zor koşullarda çalıştıklarını iyi bildiğim muhabir kardeşim Erkan’ın zayıf bedeni, bizim de yüreğimiz sıkıştı dün o demir kapıya. Gazetecilik maalesef böyle, bugünkü gazetelere Erkan’ın vefat haberini o anda onun yanında o travmayı yaşayan muhabir arkadaşları yazdılar yine... Benim de dünkü görevim Fenerbahçe-Sevilla müsabakasını izleyip yazmaktı, tahmin edersiniz ki pek kolay olmadı. Kalemimiz sürçtüyse affola. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elden.