21’inci yüzyılın ikinci çeyreği, milletler arası futbol öyküsünün büyük ölçüde değişeceği bir dönem olacak sanki. Ve bugün, 14 Ekim 2015 itibariyle de bunun sinyallerini fena halde hissediyoruz. Kulüp futbolunun her geçen gün köşeye sıkıştırdığı milletler arası futbol, klasik büyükleri hırpalıyor, klasik küçükleri sahneye çıkarıyor. Bir İspanyol yıldızın önceliğini La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nden milli takıma kaydırmak gitgide zorlaşıyor. Ya da bir İtalyan’ın. Büyük yıldızların büyük maaşlarını ödeyen kulüpler, ulusal takımdan sağlıklı geri istiyorlar yatırım yaptıkları genç oyuncularını. Şampiyonlar Ligi’nin dünya futbolu üstündeki yadsınamaz etkisi de göz önüne alınınca, buralarda oynayamayan oyuncunun milli takıma ve büyük turnuvalara daha fazla ihtiyaç duyması doğal. İşte Arnavutluk, Slovakya, Slovenya, Romanya gibi İzlanda da ekstra enerjisini bu duygudan sağlıyor. Bizim gibi milli-Şampiyonlar Ligi oyuncusu sayısı 5-6’yı geçmeyen bir takımın da bu yenilenen tabloda yerini muhakkak alması gerekiyordu.

Haberin Devamı

Elemelerin ilk 2 haftasında yenildikten sonra 8 maçlık namağlup seri, yeni tabloda yer bulma yolunda muhteşem bir adım. Terim’e ve Fransa bileti alan genç futbolcularımıza gönülden tebrikler, son 365 günde bizi hep gururlandırdılar. Ama son 20 yılda yaşadıklarımıza bakınca futbol tarihinin en şanslı ülkesi olduğumuzu da kabul etmemiz gerek galiba! Euro’96 elemelerinde birinci torbanın en dibinden İsveç’i çekmemiz. Finallerde de ilk torbadan İngiltere-Almanya-İspanya yerine Danimarka’yı. Euro 2008 elemelerinde aynı alışkanlığı sürdürüp ilk torbadan Yunanistan’la eşleşmemiz. Finallerde yine ilk torbadan İsviçre’yi... Euro 2016 elemelerinde ilk torbadan bu berbat Hollanda’yı çektikten sonra, son 2 maça Çekler ve İzlandalılar’ın prestij için çıkması. Bu kadar şans, tek bir takımın hanesine sıkıştıktan sonra, dün gece 65’te Kazaklar’ın 1-0 önde, Hollandalılar’ın 3-1 mağlup durumda olması... Tüm bu akıl almaz tabloyu herhalde elimizle ayarlamaya kalksak, bu kadarını başaramazdık.

Haberin Devamı

Dün gece 23:10’da muhteşem gözüken bu tabloyu, Selçuk’un süper frikiği bayrama dönüştürdü. Tebrikler harika çocuklara. Tebrikler Terim ve ekibine. Tebrikler tarihin en şanslı milli takımına! Dilerim o şans, Fransa’da da finale kadar yanımızda olur.