Yazık oldu. İlk maçta Fenerbahçe, hak ettiği 2-3 golü bulamamış olmasının bedelini Lizbon’da ödedi...

Yazık oldu. İlk maçta Fenerbahçe, hak ettiği 2-3 golü bulamamış olmasının bedelini Lizbon’da ödedi. Yine de bir sezonda 18 gurur verici maç oynadığı için, Marsilya, Gladbach, Lazio gibi devleri geçip hanemize 22 puan yazdırdığı için, Türkiye’yi Avrupa’da 10’uncu basamağa tırmandırdığı için, mutluluk için, hüzün için, heyecan için, herşey için teşekkürler Fenerbahçe.
Aslında dün gece de işler daha iyi gidebilirdi, ama Fenerbahçe bu yılki en büyük sorununun, dörtlü savunmasının bireysel hatalarının bedelini ödedi yine. Hep söylüyorum, Fenerbahçe Türkiye’nin, hatta Avrupa Ligi’nin en iyi takım savunmasını yapan ekibi. Ama dörtlü defansı, çoğu zaman da Ziegler ve Yobo, bireysel olarak sarı-lacivertlilere ciddi bedeller ödettiler. Üstelik her duran topta da yerleşim sorunu yaşanması kronikleşti artık.
Dün eğer Fenerbahçe turu geçseydi, en çok Salih’in Amsterdam’da (Cristian’ın cezası nedeniyle) 11’de sahaya çıkacağı için mutlu olacaktım. Dün de Fenerbahçe savunmasının ayakta kalan ismiydi Salih. İlk 30 dakikada Fenerbahçe’nin kazandığı 8 topun 6’sının altında Salih yazıyordu. Düşmeden kalkmadan, formasını kirletmeden sezgileriyle kazandığı toplarla Fenerbahçe’yi oyunda tuttu Salih. Ne yazık ki bu dirayetli savunma performansı, Amsterdam biletine yetmedi.

Haberin Devamı

***
Son söz de bugün muhtemelen Portekiz medyasının hedefinde olacak hakem Lannoy için. Fransız hakem hatalar yaptı, ama bence dün geceki duruşuyla 2014 Dünya Kupası listesinde yer almayı hak ettiğini de ispat etti. Dün geceki trio (Lannoy-Cano-Annonier), Brezilya aday listesindeler ve dün geceki uyumları ve kararlılıklarıyla baskı altında iyi iş çıkaracaklarını gösterdiler. Lannoy’un 27’de Fenerbahçe lehine verdiği penaltı doğru, Garay’ın eli bence topla birlikte yürüyor. 33’te Egemen’in, 81’de Bekir’in ellerine çarpan toplarda bilinç yok. 35’te de Gaitan kendi ayağını takıp düşüyor. 53’te Egemen Cardozo’yu formasından çekiyor, kritik faulü gözden kaçırıyor, ama o baskı altında tartışmalı 4 penaltı kararında da Lannoy’un haklı olması bence iyi bir performans.

Haberin Devamı