Skorer Ümit kaçtı, Fener karıştı

Ümit kaçtı, Fener karıştı

29.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Denizlisporlu oyuncunun Beşiktaş'la anlaştığı haberi, Fenerbahçe'ye bomba gibi düştü. Başkan Yıldırım'a isyan bayrağını çeken Kalkavan, görevinden istifa etti

Ümit kaçtı, Fener karıştı



FENERBAHÇE Futbol Şube Sorumlusu Şadan Kalkavan, Beşiktaş'ın Ümit'i almasının ardından bu görevden istifa ettiğini açıkladı. Önceki gün Ümit ve Yusuf'un bonservisleri için Denizlispor Başkanı Selami Urhan ile 7 milyon dolara anlaşan Kalkavan, kesin yanıtlarını Aziz Yıldırım'a danıştıktan sonra vereceklerini belirtti ve ardından durumu Başkan'ına iletti. Yıldırım'dan, "Çok pahalılar. Sana blöf yapmışlar" yanıtı gelince bu transferler askıya alındı.

KALKAVAN'dan dün öğlene kadar yanıt alamayan Denizlispor Başkanı Urhan ise, öğleden sonra Ümit'in bonservisini 3 milyon dolara Beşiktaş'a verdi. Olayı öğrenen ve çok sinirlenen Kalkavan, yaptığı açıklamada, "Bugün (dün) defalarca Başkan'ı aradım. Korumalarına ulaştım ama o beni aramadı bile. Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili de Aziz Yıldırım'ı aramış ve ulaşamamış. Bilgili bana, "Serhat'ı aldığınız için centilmenlik anlaşması bozuldu" dedi. Akşam da Ümit'i transfer ettiler" diye konuştu.

BAŞKAN Aziz Yıldırım'ın bu tutumundan yakınan Kalkavan, artık görevine devam edemeyeceğini ve sadece yönetim kurulu üyesi olacağını belirterek, "Denizlispor Başkanı'na pazar öğlene kadar cevap vermemiz gerektiğini o da biliyordu. Ancak telefonlarıma bile çıkmadı. Davul bizde tokmak onda. Amacı Futbol Şubesi'ni ortadan kaldırmak. Madem öyle, kendisi devreye girip bu futbolcuları ucuza mal etsin. Bu tutumu nedeniyle onunla çalışamam. Görevimden ayrıldım" dedi.

"Zola'yı Allah bilir"

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, İtalyan yıldız Zola'nın transferinin gecikmesinin ve zora girmesinin suçlularının, ağızlarını sıkı tutamayan yönetici arkadaşları ile basın olduğunu söyledi. Daum ve Salou için girişimlerde bulundukları dönemde de aynı sorunları yaşadıklarını belirten Yıldırım, "Benim arkadaşlarım rahat durmuyor, basın da bizden önce transfer etmeyi düşündüğümüz oyuncular ya da hocalarla temasa geçiyor. Bu durum her işimizi bozuyor. Zola işinin olup olmayacağını artık Allah bilir" dedi.

YILDIRIM bu konudaki sıkıntısını aktarırken, "Gazeteciler Zola'ya bizden önce ulaşmaya çalıştılar. Bu duruma hem Zola hem de avukatı isyan etti. İtalya seyahatimiz sırasında görüştüğümüz Fransızlar bile bizim basına şaşırdı. Özellikle parasal konudaki haberler ortalığı karıştırıyor" diye konuştu. Yıldırım, "Şimdi Zola ile uğraşıyorlar. Uğraşmakla kalmayıp, rakam yazıyorlar. Bu nedenle de Avrupalılar'ın kafası karışıyor. İşimiz yokuşa sürülüyor. Oysa biz Zola ile tek kuruş para lafı konuşmadık" iddiasında bulundu.

FENERBAHÇE Başkanı, Zola'nın kulübü Chelsea'nin, basında çıkan rakamlar nedeniyle UEFA ve FIFA'ya ihbarda bulunduğunu da vurguladı. Yıldırım suçlamalarını, "Dünya'da Türk basını gibisi yok. Daum'da da aynısını yaptılar. Yabancılar bize hayret ediyor. Geçen sezon transfer etmek istediğimiz Salou'nun evine kadar gittiler. Adam mecburen gülerek poz verdi. Sonra da transfer zora girdi. İngiliz basınında da Zola ile ilgili haberler çıkıyor. Ama onlar da 'Biz Türk basınından alıyoruz' diyorlar" sözleriyle noktaladı.

Chelsea Muzzy'ye talip

CHELSEA kulübü, Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin de alınmasını istediği Mustafa İzzet'e transfer teklifinde bulundu. İngiliz kulübü yöneticileri, Süper Lig takımlarından Leicester City'de forma giyen ve Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alan Mustafa İzzet'i dün telefonla arayarak pazarlığı başlattılar. Muzzy'nin de teklife sıcak baktığı ve Avrupa Şampiyonası finallerinden sonra Chelsea ile masaya oturacağı belirtildi.

Alpay 8 milyon dolar

JET - PA, Fenerbahçe'nin ısrarla transfer etmek istediği, ancak sarı - lacivertli kulüple anlaşma sağlayamadığı Alpay ve Oktay'ı bugün satışa koyacak. Siirt - Jetpa'nın, Alpay için sekiz, Oktay için de beş milyon dolar bonservis ücreti açıklaması bekleniyor.

Fener haberi parayla

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, kısa bir süre içinde Fenerbahçe Pay TV'yi kuracaklarını, kulüple ilgili haber, görüntü ve fotoğrafın yayın hakkını Digitürk'e satacaklarını söyledi. Bundan böyle Fenerbahçe haberlerinden para kazanacaklarını belirten Yıldırım, Galatasaray ile Beşiktaş'ın da aynı karara vardıklarını ifade etti.

Mustafa Doğan pazarlığı

FENERBAHÇE, kadrosunda tutmak istediği, ancak Borussia Dortmund ile anlaşan Mustafa Doğan ile bugün bir kez daha görüşecek. Alman kulübünün üç milyon mark teklif ettiği, sarı - lacivertlilerin ise beş milyon mark istediği Mustafa Doğan için Dortmund yeni bir teklif getirecek. Anlaşmaya varılamazsa Mustafa Doğan satış listesine konacak.

Yıldızlar satışta

SARI - Lacivertliler, sözleşmesi biten, ancak masaya oturulmayan diğer oyuncuları da bedelleri ile birlikte bugün federasyona bildirecek. Bu isimler arasında Moldovan, Moshoeu, Boliç, Uche, Murat Yakın, Erkan, Metin Diyadin ve Real Sociedad ile anlaşan Tayfun da bulunuyor.

Yazarlar