Skorer Ümitler kötü başladı

Ümitler kötü başladı

23.05.2012 - 17:15 | Son Güncellenme:

Ümit Milliler, U19 Elit Tur Avrupa Şampiyonası 5. Grup'taki ilk maçında Yunanistan'a 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.

Ümitler kötü başladı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Ballerup Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Türk Milli Takımı ilk yarıya tutuk ve dikkatli başlarken, bulduğu azı pozisyonu gole çeviremedi.

30. dakikada Sinan'ın soldan ortaladığı topu İsmail gole çevirmek istedi, ancak top kaleci Kapino'da kaldı. Yunanistan'ın daha organize ve disiplinli oynadığı ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda gerek savunmada ve gerekse orta sahada Türkiye, istenilen futbolu bir türlü ortaya koyamazken Diamantakos 65. dakikada Yunanistan'ı 1-0 öne geçirdi. Diamantakos 74. dakikada attığı kafa gölüyle takımını 2-0 öne geçirirken, Mavrias 90. dakikada maçın skorunu ilan eden 3. golü attı.

Türkiye, grubundaki ikinci maçını 25 Mayıs Cuma akşamı TSİ 19.00'da ev sahibi Danimarka'ya karşı oynayacak.

U19 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, maçtan sonra DHA'ya yaptığı açıklamada, "Onlar bizden daha çok istedi ve haklı bir galibiyet aldılar. Takdir etmek gerekir. Geride oyunu kurmakta başarılı olamadık. Topu ileri aktarırken geç kaldık. Topu ileriye aktaramadık. Defansta hatalarımız çok oldu. Bundan sonraki tüm maçları kazanmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Haberin Devamı

PANKART KALDIRILDI

Danimarka Futbol Federasyonu yetkilileri, gurbetçilerin stada astığı, "Merhaba Yunanistan, İzmir'den Yunan sahillerine 250 km" yazılı bez pankartı, Yunanlıları rencide ettiği ve üzdüğü gerekçesiyle kaldırttı. Federasyon yetkilileri görevlilere talimat verirken, pankartı siyasi bulduklarını, bu nedenle kaldırdıklarını ve maç sonunda Türklere vereceklerini söyledi. Danimarkalıların bu davranışına Türkler, "Kraliçe Margrethe'nin kız kardeşi Yunan Kralı Konstantin ile evli. Akrabalarını üzmek istemediler. Yunanlıları tutmayıp bizi tutacak değiller ya" diyerek tepki gösterdi.

Karşılaşmayı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Ahmet Berki Dibek ile Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan ve çok sayıda gurbetçi izledi.

Stat: Ballerup Stadı

Haberin Devamı

Hakemler: Fritz Marco (Almanya), Thielert SSCHA (Almanya), Darko Haramija (Danimarka)

Yunanistan: Stefanos Kapino (5), Nikos Marinakis (5), Kostas Stafylidis (5), Mavroudis Bougaidis (5), Panagiotis Ballas (4) (Dk. 69 Christos Kasapakis), Charis Mavrias (6), Spyros Fourlanos (5), Dimitris Diamantakos (7), Giorgos Katidis (5) (Dk. 81 Antreas Bouchalakis), Giannis Gianniotas (5) (Dk. 85 Tasos Bakasetas), Dimitris Kourmpelis (5).

Türkiye: Kemal Mert Özyiğit (5), Erhan Kartal (5), Taha Can Velioğlu (4), Eray Ataseven (4), Salih Uçan (4) (Dk. 51 Hasan Türk), Hakan Çalhanoğlu (4) (Dk. 62 Aykut Güler), Berk İsmail Ünsal (5), Enver Cenk Şahin (4) (Dk. 73 Okan Deniz), Kenan Karaman (4), Sinan Tekerci (5), Atakan Yigitoğlu (4)

Sarı Kartlar: Dk. 48 Berk İsmail Ünsal, Dk. 68 Hasan Türk, Dk. 90+4 Atakan Yiğitoğlu (Türkiye)

Goller: Dk. 66 ve 75 Diamantakos, 90+3. dakikada Charis Mavrias (Yunanistan)