Milli Takım "Umudum arttı"

"Umudum arttı"

26.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çekya'dan Dünya Şampiyonası biletiyle dönen Potanın Perileri geleceğe daha umutlu bakmaya başladı.

Umudum arttı

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

A Milli Kadın Basketbol Takımı Coachu Ekrem Memnun, Avrupa Şampiyonası’ndaki performansın kendisini umutlandırdığını söyledi, “Uzun yıllar bu takım için önemli figür olan Nevriye’siz ilk turnuvamızdı ve onsuz da oynayabildiğimizi gördük” dedi.
Jenerasyon değişikliği, kadın basketbolunun Türkiye tarihindeki en önemli isimlerinden Nevriye Yılmaz’ın basketbola veda etmesi, devşirme kontenjanında da Sanders yerine Hollingsworth’ün takıma katılması ile yeni bir sistemin zorunlu hale gelmesi, kısa bir hazırlık süreci ve bu yıl erken oynanan Avrupa Şampiyonası’nın hedefe ulaşılarak bitirilmesi.
Rusya ve Sırbistan gibi kadın basketbolunun öncü ülkelerinin ilk 5 dışında kaldığı şampiyonada Dünya Şampiyonası vizesini alarak ülkemize dönen A Milli Kadın Basketbol Takımımız’da Coach Ekrem Memnun, daha iyisini istediklerini, ancak yine de gelecek için umut verici bir performans sergilediklerini söyledi.
‘Madalya alabilirdik’
Hem üzgün, hem de mutlu olduklarını ifade eden Memnun, “Biz burada madalya almayı istiyorduk. Madalya alabilecek bir oyunumuz vardı. Yunanistan maçında 10-12 dakika kadar kötü oynadık ve mental olarak çöktük. Oradan ayağa kalkıp Dünya Şampiyonası’na katılma hedefimize tutunduk. Bundan sonra Dünya Şampiyonası hedefimize en iyi şekilde hazırlanacağız ve Türk Kadın Basketbol Milli Takımı orada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek” dedi.
Yunanistan maçının ardından yaptığı oyuncu değişikliklerinin takıma ritmini kaybettirdiğini ve belki de yenilgiye neden olduğu açıklamasını yapan tecrübeli çalıştırıcıya, bunun alışıldık bir durum olmadığını hatırlattığımızda, “Benim bir kompleksim yok, oyun oynamadım. Yaşadıklarımızı söyledim. Oyuncular yorulmuştu, bir nefes aldırayım dedim. Bunun da oyunumuza kötü etkisi olduğunu düşündüm. Onu ifade ettim” açıklamasını yaptı.
‘Yeni kural çok yararlı’
Yeni sezonda ligde uygulanacak 3+2 kuralının milli takıma yansımalarının olumlu olacağını ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Federasyonun almış olduğu karar bence olumlu. 4 yabancının olması Türk oyuncuların dakikalarını azaltmıştı. Sorumluluk hep yabancıdaydı, oyuncularımızın yeteneklerini kullanma, geliştirme şansları olmuyordu. Bundan sonra eski düzene dönülmesi iyi olacaktır. 3+2’de fazla süre alacak isimler, milli takıma daha hazır gelecek. Bu nedenle dünya şampiyonasında da, sonraki turnuvalarda da Türk Basketbolu adına olumlu şeyler yaşayacağımızı düşünüyorum. Sonuçta alttan da yetenekli isimler geliyor. Şunu anlamalıyız. Bir günde olmaz her şey. Bize madalyalar kazandıran jenerasyonlar da bir günde olmamıştı. Sabırla yeniden inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
‘Handikaplarımız vardı’
Genç oyuncuların arasında performansıyla kendisini en çok hangi ismin mutlu ettiğini sorduğumuz Ekrem Memnun, “Tek tek isim vermem doğru olmaz ama genel anlamda performanslarından memnunum. Dönem dönem iyi oyunlar oynadılar. Değerlendirme yapılırken şu da unutulmamalı; bu yıl hazırlık dönemi kısaydı ve biz tam takım halinde sadece 4 antrenman yaptık. Yeni kurulan bir takım için bu aslında handikaptı. Ancak herkes özveriyle davranınca madalya alabilecek kadar oynadık. dedi.
Artık genç oyuncuların daha fazla katkı yapması gerektiğini sözlerine ekleyen başarılı coach, “Boy olarak sıkıntımız var. Agresifliğimiz, kuvvetimiz yeterli değil. Oraları geliştirmemiz gerekiyor. Bahane yok, herkes kendisini daha fazla geliştirecek” diye konuştu.
‘Anlaşma yok’
Şampiyona sırasında adının Tahincioğlu Basketbol Ligi’nin yeni ekiplerinden Nesine.com Eskişehir Basket ile anıldığını hatta anlaşma sağlandığı yönünde haberler çıktığını hatırlattığımız Ekrem Memnun, “Ortada böyle bir durum ve anlaşma yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarlar