Skorer Umurunda mı dünya

Umurunda mı dünya

11.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Umurunda mı dünya

Umurunda mı dünya


Bilgin GÖKBERK


       İşte Halil yine amacına ulaştı. Küçülte küçülte cebime sokacağı bu garip Fenerbahçe'yle az kalsın Efes'i yeniyordu. Bu takımla bile ne biçim oynatıyor, dedirtmekti amacı, işte ben de bu tuzağa düştüm. Sahada basketbolun iyisini oynayan Fenerbahçe'ydi. Hızlı, seyri güzel ve çabuk basketbol Halil Üner'inkiydi. Ah Halil Üner ah... Şu saha dışı cinliklerini bıraksan, Efes'in benchinde belki de sen oturacaktın.
       Gelelim Efes'e... Efes, Örsizmi uygulamaya devam ediyor. Önümüzdeki ev hanımı bağırıyor, "Ya, bu Fenerbahçe iyi oynuyor". Bu kadına bu lafı söyletmeye bu kadro ile hakkı var mı Aydın hocanın. Ev kadını bu isimlere değil, sahadaki oyuna bakar. 20 sayı öndeyken, bu acayip Fener'e bile yakalanıyorsan, Kızılay eski Başkanı Sayın Kemal Demir'den ne farkın var senin Aydın hoca ? Populizmden kaçıyorum. Ama başka nasıl anlatalım bilmiyorum. Bu Jackson'ı alıp, hakaret gibi takıma sokuyorsun. Senin paran olsa, 100 dolar verir misin? Kenarda oturan ve Jackson'a tahammül eden oyuncuların psikilojik durumlarını hiç düşünüyor musun? Hüseyin sakatken, kritik saniyelerde hala Jackson kenarda. Böyle bir maçın kritik bölümlerinde bile Jackson'a güvenmiyorsan, bu adamı bu kadroya niye alıyorsun. "Bir elin yağda, bir elin balda. Umurunda mı dünya ?" senin için mi bestelendi.
       Uzun eşek oynarken bağırırdık; "Alttan verir samanı, üstten çıkar dumanı" diye. Efes samanı alttan alıyor, ama üstten çıkanları duman ediyor. Geçen senelerde Murat, Volkan, Ufuk, Evliya'yı bakalım bu sene kimler takip edecek?
       Koskoca Efes, genç Ömer'in kritik üçlüğünde sanki şampiyon olmuş gibi seviniyor. O kadar psikolojiden bihabersin ki, Fener seyircisinden etkilenen İbo'nun oynamadığı bölümlerde, sana rağmen öne geçen takımında, İbrahim'i içeri sokup, hem çocuğu bozuyorsun, hem de diğerlerini. Bu takım ilerde iyi bir basketbol takımı olabilir, ama Kızılay'daki operasyon yapılırsa. Bugün de gördük ki, saha dışındaki her icraatını tenkit ettiğimiz Halil, o küçülttüğü Fenerbahçe ile senin milyonlarca dolarlık Efes Pilsen'ini darmadağın etti. Hoca hala nasıl o benchte oturursun, ya da seni nasıl oturturlar anlamak mümkün değil. Körler ve sağırlar için son kez daha söyleyelim; Efes potansiyelindeki bir takımın neler yapabileceğini Aydın Örs olmadığında herkes görecek.