Skorer Ünal: Hakem hataları nedeniyle Trabzon'dan kedi gibi döndük

Ünal: Hakem hataları nedeniyle Trabzon'dan kedi gibi döndük

24.12.2008 - 19:44 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, "Merkez Hakem Kurulu maalesef Türk futbolunun geleceği adına hakemler üzerinde gerekli etkiyi sağlayamıyor" dedi

Ünal: Hakem hataları nedeniyle Trabzondan kedi gibi döndük

Ünal, merkeze alınan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’yı ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok Süper Lig takımının hakemler konusunda sıkıntı yaşadığını, Eskişehirspor’un da bu konuda ciddi mağduriyetinin bulunduğunu savundu.
Eskişehirspor’a yapılan haksızlıkların saymakla bitirilemeyeceğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar oynadığımız maçları hakemleri yenerek kazandık. En son yaptığımız Trabzonspor maçı bardağı taşıran son damla oldu. Merkez Hakem Kurulu maalesef Türk futbolunun geleceği adına hakemler üzerinde gerekli etkiyi sağlayamıyor. Sahanın içinde hakemin Eskişehirspor futbolcularını korkutmaları, azarlamaları... Maalesef Fırat Aydınus hakemlik yapmasın. Oğuz Sarvan benim dostum, ancak bugünden sonra dostluk bir yere kadar. Ağzımızı açarsak Türk futbolu için iyi olmaz. Trabzonspor maçı öncesinde başkan Sadri Şener’in hakemlere yönelik açıklamalarını ve ciddi baskılarını anlamamız mümkün değil."
Ünal, Eskişehirspor’un Trabzonspor karşısında erkek gibi mücadele ettiğini, aslanlar gibi top oynadığını anlatarak, "Ancak, hakem hataları nedeniyle Trabzon’dan kedi gibi döndük. Üzülen biz olduk. Maç sonrası görüştüğümüz futbolcularımızın korktuklarını söylemesi bizi şaşırttı. Maçta oyuncularımız sakatlanıyor, oyuncularımız oyuna alınmıyor, bunlar olacak iş değil" dedi.