Turkish Airlines Euroleague Ünlü isimden Fenerbahçe Beko'ya Final-Four şifresi!

Ünlü isimden Fenerbahçe Beko'ya Final-Four şifresi!

21.04.2023 - 08:30 | Son Güncellenme:

EuroLeague'de play-off eşleşmeleri belli olurken gazeteci Christos Harpidis Fenerbahçe Beko - Olympiakos eşleşmesini yorumladı. Öte yandan Yunan gazeteci, Ergin Ataman için ortaya çıkan Panathinaikos iddiaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ünlü isimden Fenerbahçe Bekoya Final-Four şifresi

Avrupa basketbol medyasının önde gelen gazetecilerinden Christos Harpidis, Ajansspor'a Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague play-off’undaki Olympiakos eşleşmesi ve Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman için ortaya çıkan Panathinaikos iddiaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

OLYMPİAKOS’UN İŞİNİ ZORLAŞTIRACAKLAR
Fenerbahçe’nin yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen play-off'ta rakibine zorluk çıkartacağını düşünen gazeteci “Fenerbahçe yeni bir takım. Koçları Dimitris Itoudis ile kadroyu; Nick Calathes, Jonathan Motley, Nigel Hayes-Davis, Scottie Wilbekin, Tyler Dorsey, Carsen Edwards gibi oyuncularla kadroyu baştan inşaa ettiler. Olympiakos’un işini zorlaştıracaklarına eminim. Sezona gerçekten iyi başladılar fakat sonrasında sakatlık problemleri yüzünden bazı maçları kaybettiler.” dedi.

HEDEFLERİNE ODAKLI KALMALILAR
“Olympiakos gibi iki yıldır neredeyse aynı kadro ile iyi oyun sergileyen bir ekip ile yüzleşmek için doğru adımları atmaları gerekiyor. Bence hedeflerine odaklı kalmalılar, hepsi tecrübeli oyuncular.”

Haberin Devamı

Ünlü isimden Fenerbahçe Bekoya Final-Four şifresi

LARKİN MAÇLARI KAÇIRDI
Anadolu Efes’in bu sezon beklentinin altında kalma sebebini takım kimyasına bağlayan Harpidis “Birlikte oynamanın yolunu bulamayan çok sayıda kişilik… Ayrıca Shane Larkin ve Vasilije Micic bazı maçları kaçırdı ve Will Clyburn neredeyse yalnız kaldı. İlk 8’in içinde kalmak için kazanmaları gereken bazı maçları kaybettiler.” dedi.

EFES YENİ TAKIM OLUŞTURMALI
“Efes şampiyonluğu tekrar kazanabilmek için kesinlikle değişiklikler yapmalı ve yeni bir takım oluşturmalı.”

"Panathinaikos ciddi anlamda ilgileniyor"
Ergin Ataman ile Panathinaikos arasındaki söylentileri doğrular nitelikte konuşan Harpidis “Yunan ekibi Ergin Ataman ile ciddi anlamda ilgileniyor. Listedeki tek isim değil ama önde gelen adaylardan birisi” ifadelerini kullandı.

İLK KEZ O DUYURMUŞTU
Yunan gazeteci Fenerbahçe Beko’nun 2022 Mayıs ayında Dimitris Itoudis ile yaptığı anlaşmayı ilk duyuran isim olmuş ve Avrupa’da büyük ses getirmişti.