Magazin Ünlü sporcu Valerie Loureda'dan tarihi anlaşma!

Ünlü sporcu Valerie Loureda'dan tarihi anlaşma!

02.07.2022 - 13:07 | Son Güncellenme:

Amerikalı dövüşçü ve aynı zamanda model olan Valerie Loureda tarihi bir anlaşmaya imza attı.

Ünlü sporcu Valerie Louredadan tarihi anlaşma

Eski MMA yıldızı Valerie Loureda tarihi bir anlaşmaya imza attı.

Haberin Devamı

23 yaşındaki sporcu MMA'da yaptığı 5 maçın dördünü kazandı. MMA'da en son Kasım ayında Los Angeles'ta Taylor Turner karşısında galibiyete uzanan Loureda yeni bir maceraya açıldı.

1 MİLYONA YAKIN TAKİPÇİSİ VAR
Loureda'nın sosyal medyada 900 binden fazla takipçisi var ve biyografisinde kendini model ve oyuncu olarak tanımlıyor. Paylaşımlarıyla dikkat çeken Küba asıllı Amerikalı şimdi yeni macerasında WWE ekranlarını süsleyecek.

Ünlü sporcu Valerie Louredadan tarihi anlaşma

"BENİM İÇİN RÜYANIN GERÇEKLEŞMESİ"
Loureda; "WWE ile sözleşme imzalayan tarihteki ilk Küba asıllı Amerikalı kadın olmaktan onur duyuyorum. Tüm zamanların en büyük kadın spor şovmeni olacağım. Göçmen bir aileden geliyorum, şimdi Latin kültürümüzü temsil etme zamanım geldi, kaderim bu. Benim için bu bir rüyanın gerçekleşmesi. Bu fırsat için teşekkürler WWE. Seni gururlandıracağım."

Haberin Devamı

"Fırsatı bulduğum an, tarih yazabileceğimi ve kültürümü daha önce kimsenin yapmadığı şekilde temsil edebileceğimi biliyordum. Ve bunu yapmak için doğdum."

Ünlü sporcu Valerie Louredadan tarihi anlaşma

HOLLWOOD'DAN TEKLİF
Loureda, dövüş sporunda hızla yükselmesine rağmen Hollywood'dan kendisine teklif yağıyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlardan dolayı dövüş dünyasında eleştirilen Loureda Hollywood itirafında bulunmuştu. Rakibi Tara Graffe'yi yendikten sonra zaferini kalça dansı ile Instagram hesabından paylaşan Loureda, Hollywood için kabiliyetli oyuncuları arayan ajansların sürekli kendisini arayıp filmlerde oynama teklifi sunduklarını ancak kariyerine şimdilik dövüş sanatında sürdüreceğini dile getirmişti.

Dövüşçü isim kariyerine son verdikten sonra Hollywood'da oynayacağını belirtti.

Ünlü sporcu Valerie Louredadan tarihi anlaşma

 

AMERİKAN GÜREŞİ NASIL YAPILIR?
Belli başlı bazı kurallara uymak suretiyle daha çok görsel amaçlı gerçekleştirilen bir güreştir. Yani gerçek olmayan bir güreş olduğunu söylemek gerekir. Maçların başından sonuna kadar tüm yapılacak olanlar önceden hazırlanır. Ancak neler yapılacağını yalnızca sporcular ve müsabakayı düzenleyen şirket yöneticiler bilir.

Bir eğlence sporu olarak öne çıkan güreş, iki kişinin birbirleri ile estetik hareketler üzerinden dövüşmesi anlamına da gelir. Diğer yandan bu güreşi insanlar spor kategorisine almamaktadır. Daha çok eğlence amaçlı gerçekleştirilen bir gösteridir.

Haberin Devamı

Normal güreş müsabakalarında olduğu gibi Amerikan güreşi yani profesyonel güreş içerisinde de belli başlı bazı kurallar mevcuttur. Bu kurallar diğer güreş mücadelelerinde olduğu gibi benzerlik gösterebilir.

Ünlü sporcu Valerie Louredadan tarihi anlaşma

- Rakibin sırtını yere koyarak 3 saniye içerisinde tuş etme,

- Zorlayıcı bir hareket üzerinde kişiyi pes ettirme,

- Kuralların dışına çıkıldığı zaman diskalifiye olma, yani DQ,

- Count- out, yani sporcunun ring dışında yaklaşık 10 saniye kadar durması ile diskalifiye edilmesi,

Bu kurallar dışında ayrıca bir gösteri maçı olarak da öne çıktığından, önceden belirlenmiş bazı hareketler kurallarına göre yapılmaktadır. Özellikle eğer kurallara uyulmazsa sporcular ciddi derecede yaralanma riski ile karşı karşıya kalabilmektedir. Hatta Amerikan güreşinde bu konuda pek çok sporcu önemli yaralanmalarda kariyerine bitirdi.

Ünlü sporcu Valerie Louredadan tarihi anlaşma

Yazarlar