Skorer Uygun'dan Musa ve İbrahim'e övgü

Uygun'dan Musa ve İbrahim'e övgü

14.06.2010 - 15:59 | Son Güncellenme:

.

Uygundan Musa ve İbrahime övgü

Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, eski takımı Sivasspor’dan Buca ekibine transfer olan Musa Aydın ile transferi gündemde olan İbrahim Dağaşan’dan övgüyle bahsetti.

Ligin yeni ekiplerinden Bucaspor’un teknik direktörlüğüne getirilen Uygun, Sivasspor’da olduğu gibi Bucaspor’da da önemli başarılara imza atmayı hedefliyor.

Yeni takımında güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvayan Uygun, bu kapsamda eski takımı Sivasspor’un yollarını ayırdığı oyuncularla da ilgileniyor.

Sivasspor’da birlikte çalıştığı gole dönük orta saha oyuncusu Musa Aydın’ın, kırmızı-beyazlı ekipten ayrılmasının ardından Bucasspor’a transferini sağlayan Uygun, Sivasspor’un orta saha oyuncusu İbrahim Dağaşan’ı da kadroda görmek istiyor.

Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musa ve İbrahim’e övgüler yağdırarak, "Musa da, İbrahim de benim gözümde çok kaliteli oyuncular. Her ikisi de benim dönemimde görev verdiğim zaman her şeyin en iyisini yaptı" dedi.

Musa ile anlaştıklarını, İbrahim Dağaşan’ın transferinin ise yüzde 90 gerçekleşeceğini belirten Uygun, "Sivasspor’un bu oyuncuları kadroda düşünmemiş olmasını saygıyla karşılıyorum ama ben bu futbolculara inandığım ve beğendiğim için de transfere onay verdim. Onun dışında da Sivasspor’dan herhangi bir şekilde başka bir transfer yapmadık" dedi.

Sivasspor’dan ayrılan savunma oyuncusu Yasin Çakmak ile ilgilenmediklerini ifade eden Uygun, "Eski kadrodan da kimseyi düşündüğüm yok.

Düşünseydim Abdurrahman’ı, Sedat’ı, Mehmet’i bonservisleri elindeyken de gider alırdım. Ben Sivasspor’un gönderdiği futbolculardan, kendilerinin kadroda düşünmediği futbolcuları transfer ettim" diye konuştu.

BUCASPOR’UN ÖNCELİKLİ HEDEFİ LİGDE KALICI OLMAK

Haberin Devamı

Bucaspor’un imkanlarının, bulunduğu ortam itibariyle çok kısıtlı olduğunu belirten Uygun, "Ligde de ilk defa mücadele edecekler. Yapı itibariyle tam kadro yok. Bununla birlikte ekonomik olarak da çok fazlasıyla güçlü bir kadro yok" dedi.

Bucaspor’un, Türkiye’nin en iyi alt yapısına, en doğru ve en güzel şekilde yönetilmiş alt yapısına sahip olduğunu anlatan Uygun, "Öncelikli hedefimiz ligde kalıcı olmak. 5 sene içerisinde yukarıya doğru oynayabilecek bir Bucaspor olacaktır. Ama bu arada, şimdiki hedef kümede kalmaktır. Kümede kalacak kadroyu Allah’ın izniyle oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Uygun, 2-3 yerli oyuncuyu ve 3-4 yabancı futbolcuyu transfer ederek iyi bir kadro kuracaklarını söyledi.