Skorer VAY VAY VAY! 87-40

VAY VAY VAY! 87-40

03.09.2010 - 02:54 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam, Dünya Şampiyonası’nın Ankara ayağını 5’te 5 ile tamamladı, İstanbul’a şampiyon gibi uğurlandı. Çin önünde 47 sayılık farka ulaşan ay-yıldızlı oyuncularımız, Başkent’teki müthiş atmosferde ‘Dağ başını duman almış, yürüyelim arkadaşlar” marşını hep bir ağızdan söyleyerek salondan çıktı

VAY VAY VAY 87-40

A Milli Basketbol Takımımız, daha önce lider bitirmeyi garantilediği C Grubu’ndaki son maçında Çin’i de 87-40 yenmeyi başardı, 5’te 5 yaptı.
Maça iki takım da konsantrasyondan uzak başlarken, savunmalar çok sert olmasa da, hücumda yüzdelerin düşük kaldığı bir çeyrek izledik. Topu pota altına geçirdiğinde etkili olan ve Ömer Aşık ile art arda skor bulan ay-yıldızlı ekibimiz, 5. dakikayı 8-2 önde geçti. 8. dakikada 12-2’lik skoru yakalayan millilerimiz, ilk periyodu 15-6 galip bitirdi.
İkinci çeyrekte çift guarda dönen ve hücum organizasyonlarını daha başarılı yapan ekibimiz, Ömer Aşık’a, Semih’in de destek vermesiyle boyalı alandaki hakimiyetini artırdı ve kendisine sadece dış şutlarla yanıt vermeye çalışan rakibi karşısında 16. dakikayı da 23-13 önde geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra rakibine hiç sayı attırmayan ve Oğuz ile art arda sayılar bularak seriyi 20-0’e taşıyan millilerimiz, devreyi 39-13 galip tamamladı.
İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan ve hem savunma, hem de hücumdaki mükemmel oyununu sürdürerek farkı sürekli açan milli takımımız, son çeyreğe girilirken 66-25’lik skorla farkı 41 sayıya kadar çıkardı. 4. periyotta seyircileri coşturan hareketlerle maça renk katan ay-yıldızlı ekibimiz, salondan 87-40 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

VAY VAY VAY 87-40

Tanjevic’i kızdırdılar
Yunanistan’ın, Rusya karşısında hiç mücadele etmeden aldığı yenilgi tepki çekti. Yunanistan’da maçın bitiminde Bourousis’in benche tekme atması karşısında gülen Tanjevic, bu oyuncunun ‘Neden gülüyorsun?’ sorusuna “Tiyatroya gerek yok” yanıtını verdi. Bourousis’in tekrar karşılık vermesiyle ortam gerilirken Tanjevic soyunma odasına kadar oyuncuyu izledi ve tartışma devam etti.
Bu arada İspanya’dan kaçmak için Rusya’ya bilerek yenilen Yunanistan’ın planı tutmadı. Y.Zelanda, Fransa’yı mağlup edince, Komşu, İspanya ile eşleşti.
Rus Milli Takımı’nın coachu David Blatt ise “Zengin oyuncularımız, büyük şampiyonluklarımız olmasa da gururumuzla oynadık. Buradaki gençler bizi mi, yoksa Yunanistan’ı mı örnek alacak” ifadesini kullanınca Yunan oyuncu Diamantidis tepki gösterdi. Yıldız oyuncu mikrofona sert şekilde vurarak, “Elimizden geleni yaptık” derken, Yunanistan’ın Litvanyalı coachu Kazlauskas, “Blatt’e katılmıyorum. Neden kimse Porto Riko’nun, Fildişi’ne yenilmesine tepki göstermiyor da bu maçın üzerinde duruyor, anlamıyorum” dedi.

Yazarlar