Basketbol Veda partisi!

Veda partisi!

10.04.2014 - 19:52 | Son Güncellenme:

THY Avrupa Ligi’nde çeyrek final şansını daha önce yitiren iki Türk ekibinin E Grubu’ndaki son buluşmasından Anadolu Efes’i zorlanmadan deviren Fenerbahçe Ülker galip çıktı. Sarı-lacivertli ekip 5 oyuncusunun çift hanelere ulaştığı maçı 19 sayı farkla kazandı

Veda partisi

B asketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes’i 84-65 yenerek Avrupa’ya galibiyetle veda etti.

Çeyrek finale kalma iddiası bulunmayan iki Türk takımının karşılaştığı mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, Melih, Bogdanovic ve Oğuz ile skor üreterek, 4. dakikada 9 sayılık (13-4) üstünlük kurdu. Maçın 5. dakikasını 13-8 önde geçen sarı-lacivertliler, farkı daha da açarak, çeyreği 21-10 önde tamamladı.
İkinci periyotta Efes’in tüm skor yükünü Savanovic çekerken, lacivert-beyazlılar, bu oyuncunun yanına ikinci bir skorer çıkaramadı. Hücumun yanında savunmada da sıkıntı yaşayan rakibi önünde Zoric’in pota altındaki performansıyla farkı çift haneli sayılarda tutmayı başaran Fenerbahçe, soyunma odasına 45-31 üstün gitti.

Son 15’te coştu
Üçüncü çeyrekte ev sahibi ekip Berk ve Oğuz’la basketler bularak 25. dakikayı 55-43 önde geçti. Bu dakikadan sonra hücumda etkisini artıran sarı-lacivertliler, 3. çeyreği 69-48 önde tamamladı.
Elde ettiği skor avantajını son periyotta iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, maçtan da 84-65’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

Tribünler boş kaldı
Her iki takımın da gruptan çıkma iddiasının bulunmadığı mücadeleye taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Maçı, F.Bahçe Ülker’in ekimde karşılaşacağı NBA takımlarından San Antonio Spurs’un efsane oyuncularından Robert Horry de izledi.

McCalebb’e plaket

THY Avrupa Ligi’nde geçen hafta oynanan Laboral Kutxa karşılaşmasında 100. maçına çıkan Bo McCalebb’e maç öncesinde plaket verildi. McCalebb, ödülünü Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş’ın elinden aldı.

Preldzic bilmecesi

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, kadro dışı bırakıldığı yönünde iddialar ortaya atılan oyuncusu Emir Preldzic’in hata yaptığını ama kendisiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi. Obradovic, “Söylentiler, söylentilerdir. Oyuncumuz bir hata yaptı, o kadar. Daha her şeyi düşünmemiz için çok vaktimiz var” dedi.

Haberin Devamı