İspanya La Liga Vedat Muriqi, Kosova'da 2. kez en iyi futbolcu seçildi!

Vedat Muriqi, Kosova'da 2. kez en iyi futbolcu seçildi!

25.12.2022 - 20:26 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de 36 maçta 17 gol, 7 asistlik performans sergileyen Kosovalı golcü, başarısız geçen Lazio macerasının ardından Mallorca'da küllerinden doğdu. Gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çeken tecrübeli oyuncu, Kosova'da yılın en iyi futbolcu ödülüne layık gördüldü.

Vedat Muriqi, Kosovada 2. kez en iyi futbolcu seçildi

Daha önce Süper Lig devi Fenerbahçe forması giyen Vedat Muriqi, kariyerine La Liga ekiplerinden Mollarca takımı ile devam ediyor. Bu sezon olağan üstü bir performans sergileyen Kosovalı futbolcu, Mollarca taraftarının sevgilisi haline geldi. Muriqi, oynadığı futbolla Kosova'da 2022'nin En İyi Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

LEWANDOWSKI İLE YARIŞIYOR

Vedat Muriqi, İspanya LaLiga'da Mallorca formasıyla 12 maça çıkarken 8 gol ve 1 asist yapmayı başardı. Kosovalı yıldız, gol krallığında 2. sırada bulunurken zirvede olan Robert Lewandowski ile yarışıyor. Lewandowski, Barcelona formasıyla 14 maçta 13 gol atarken 4 kez de asist yaptı. 

MALLORCA 7.7 MİLYON EURO'YA ALMIŞTI

Vedat Muriqi, 2020'de 20 milyon Euro'ya Fenerbahçe 'den Lazio'ya transfer olmuştu. İtalyan ekibinde beklentileri karşılayamayan Muriqi, 2021-22 sezonunun ikinci yarısını Mallorca'da kiralık olarak geçirdi.

Vedat Muriqi, Kosovada 2. kez en iyi futbolcu seçildi

REAL MADRID, ASTON VILLA VE SEVILLA İSTİYOR

İtalya'dan La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Mallorca'ya fırtına gibi esen Vedat Muriqi için Real Madrid başta olmak üzere Aston Villa ve Sevilla nabız yoklamaya başladı. Habere göre Lazio ve Mallorca arasındaki anlaşmada Muriqi'nin sonraki satışından yüzde 45'lik pay Lazio'ya verilecek.

Haberin Devamı

YILIN FUTBOLCUSU SEÇİLDİ

Mallorca'nın yıldız futbolcusu Vedat Muriqi, bu sezon gösterdiği performans ile dikkat çekti, Kosova'da her yıl seçilen 'Yılın futbolcusu' ödülünün sahibi 2. kez Vedat Muriqi oldu. Golcü futbolcu daha 2019'da da bu ödülü almaya hak kazanmıştı.

Sosyal medyadan bu ödül için teşekkür eden Vedat Muriqi, " Ödül töreninde 2. kez "Yılın Futbolcusu" seçilmekten dolayı çok mutlu ve gururluyum. Kariyerimin her alanında ülkemi ve beni idolleştiren genç sporcuları onurlandırmak için her gün daha çok çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Vedat Muriqi, Kosovada 2. kez en iyi futbolcu seçildi