Futbol Viking Destanı

Viking Destanı

17.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya karşısında İsveç destan yazdı. 4-0 geriye düşen Vikingler, Elmander’in de gol attığı karşılaşmadan 4-4’lük beraberlikle ayrıldı ve çok önemli bir puanı hanesine yazdı

Viking Destanı

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu’nda Almanya ile İsveç arasında destansı bir karşılaşma oynandı. Karşılaşmada 4-0 öne geçen Almanya, İsveç’in art arda gelen gollerine engel olamadı ve maç 4-4 sona erdi.
ÜElemelere firesiz devam eden Almanya ilk golü 8. dakikada Miroslav Klose’yle buldu. Bu golden 7 dakika sonra yine deneyimli golcü Klose farkı ikiye çıkardı. 39’da ise Per Mertesacker fileleri havalandırarak ilk yarıyı Almanya’nın 3-0 önde kapatmasını sağladı.
Almanya fırtınası ikinci yarının ilk bölümünde de esti. 56’da Özil’in attığı gol Almanya’nın zaferini müjdelemek üzereydi ancak bu zafer gelmedi. Bu golden sonra reaksiyon gösteren İsveç 62’de Ibrahimovic ve 64’te Lustig’le iki gol bularak durumu 4-2’ye getirdi ve maç için önemli bir umut kazandı. Bu umutları daha da yükselten 76’da Galatasaraylı yıldız Johan Elmander’in attığı gol oldu. 90’da ise Rasmus Elm son sözü söyledi ve İsveç’in 4-4’lük destansı beraberliğine imza attı.

Yazarlar